LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-05-2005, 02:46 AM   #1
metaminds
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2005
Location: Kerala,India
Distribution: Mandrake Community 10.1
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Loading drivers at Startup In Mandrake 10


I have a Mandrake Community 10.1 , inorder to use Internet, i have to load the modem driver, but i dont know how to load it at startup, right now what i do is just call the modem program in a terminal window and use kppp to start web. once finished i close the terminal, i have a smartlink internal modem please help.. i want to call this program at startup and run it in background
thanx
 
Old 11-06-2005, 03:43 AM   #2
tredegar
LQ 5k Club
 
Registered: May 2003
Location: London, UK
Distribution: Debian "Jessie"
Posts: 6,087

Rep: Reputation: 407Reputation: 407Reputation: 407Reputation: 407Reputation: 407
Put the commands to start up your modem at the end of the file /etc/rc.d/rc.local and they will be run at boot time.
 
Old 11-07-2005, 11:01 AM   #3
metaminds
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2005
Location: Kerala,India
Distribution: Mandrake Community 10.1
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Unhappy Loading drivers at Startup In Mandrake 10(reply)

dear tredegar,
i added the following lines at the end of the rd.local file
modprobe slamr
/usr/sbin/slmodemd --country=INDIA /dev/slamr0
and rebooted the computer...
when i tried to connect using kppp it said , modem not found!
when enter the 2 lines in the root terminal console, and use kppp after minimizing the console it works...
please advice...
thanks
 
Old 11-07-2005, 12:04 PM   #4
tredegar
LQ 5k Club
 
Registered: May 2003
Location: London, UK
Distribution: Debian "Jessie"
Posts: 6,087

Rep: Reputation: 407Reputation: 407Reputation: 407Reputation: 407Reputation: 407
Strange. I do not understand why it doesn't work.
Try looking at /var/log/messages to see if there is a helpful error message relating to slamr or slmodemd.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
loading apps on startup pukington Linux - Newbie 4 01-19-2006 01:35 AM
loading a program on startup masonmop Ubuntu 1 07-29-2005 08:49 AM
loading programs at startup MR_UNO Linux - Software 1 01-29-2005 12:17 AM
Java loading at startup Redeye2 Mandriva 0 03-03-2004 10:38 PM
postfix not loading on startup cjpsparks Linux - General 2 11-07-2003 12:43 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 07:59 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration