LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-29-2013, 12:32 AM   #1
Electromancer
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2013
Posts: 12

Rep: Reputation: Disabled
Linux sound


Hi,

The problem is that my sound keeps breaking after about 4 minutes of listening to music. This also happens when I turn up the volume high then it breaks.

I can get the sound to play again after running this command several times :~$sudo /etc/init.d/alsasound restart

"several times" then the sound plays again and breaks again after about 4 minutes or if I turn the volume up.

This is a fresh install of SLED 11. This happens with all the updates and no updates from fresh install.

Linux sound is so complicated that pretty soon I will loose all my hair.

This had been going on for 2 months and can't find the problem.

Any help will be greatly appreciated!

Last edited by Electromancer; 05-29-2013 at 12:33 AM.
 
Old 05-29-2013, 02:29 AM   #2
jdkaye
LQ Guru
 
Registered: Dec 2008
Location: Westgate-on-Sea, Kent, UK
Distribution: Debian Testing Amd64
Posts: 5,464

Rep: Reputation: Disabled
It might help if you told us about the audio card and chip your system uses.
jdk
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No sound from C Media sound card CM8738 with Redhat Linux 9 prmkris Linux - Hardware 0 11-28-2008 03:31 AM
sound card (x-fi) stutters, additional questions about linux sound architecture emiddleton Linux - Hardware 4 02-16-2008 08:11 AM
Will USB Lan and Sound be better supported in Linux than my Wireless PCMCIA and Sound kyleryner Linux - Laptop and Netbook 2 04-16-2007 11:20 PM
no sound from sound blaster PCI sound card using mandrake-linux 10.1 box nila56 Linux - Hardware 2 05-29-2006 02:48 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 11:00 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration