LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-30-2002, 03:56 PM   #1
jbrasher
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2002
Location: Idaho
Posts: 14

Rep: Reputation: 0
Question Lilo Question


Ive got Windows ME and RH 7.1 running weel using Lilo.

I'd like to have ME as the default at boot.

I've tried to change the DEFAULT=dos paramter in lilo.conf but it didn't work. I've read the info pages but am not quite 'getting' it.

Any help would be appreciated.

Here's my Lilo.conf:

boot=/dev/hda
map=/boot/map
install=/boot/boot.b
prompt
timeout=50
message=/boot/message
lba32
default=linux

image=/boot/vmlinuz-2.4.2-2
label=linux
initrd=/boot/initrd-2.4.2-2.img
read-only
root=/dev/hda5
append="hdc=ide-scsi"

other=/dev/hda1
optional
label=dos

















 
Old 04-30-2002, 04:06 PM   #2
kill-hup
Member
 
Registered: Aug 2000
Location: NY - USA
Distribution: Slackware
Posts: 109

Rep: Reputation: 15
Changing the "default" line to:

default=dos

and re-running lilo should do the trick.

If for some reason it does not, just list the dos entry in the lilo.conf file first:

other=/dev/hda1
label=dos

image=/boot/vmlinuz-2.4.2-2
label=linux initrd=/boot/initrd-2.4.2-2.img
read-only
root=/dev/hda5
append="hdc=ide-scsi"

...then re-run lilo to make your changes.
 
Old 05-01-2002, 10:36 AM   #3
jbrasher
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2002
Location: Idaho
Posts: 14

Original Poster
Rep: Reputation: 0
'and re-run Lilo' is the operative phrase.
That's waht I didn't do the first time. :-)

Thank You for your help....until next time.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LILO question elyk Linux - Newbie 5 07-18-2004 07:35 PM
LILO question DiscoBiscuit Linux - Newbie 3 06-01-2004 10:29 AM
Question about LILO Bandhel Linux - Newbie 1 03-14-2004 02:42 AM
Lilo question log Linux - Software 2 08-31-2003 10:19 PM
Lilo/kernel question & font question phek Linux - General 9 09-18-2001 01:20 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 11:41 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration