LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-10-2016, 06:08 PM   #1
rtzuio
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2016
Posts: 3

Rep: Reputation: Disabled
Lenovo T410, Kali (2.0) sound issue


Hi all.

On my T410 sound from youtube is really bad. Also using VLC volume is low.
I have sound in my W7 and it works fine.

Kali simply wont give such volume out as W7 does.
So far I tried alsamixer to check settings but it was all top.
Also, driver is aware of headphones if they are plugged in.

Anyone had similiar issue and provided with solution?

Thanks in advance.
 
Old 01-10-2016, 09:03 PM   #2
John VV
LQ Muse
 
Registered: Aug 2005
Location: A2 area Mi.
Posts: 17,115

Rep: Reputation: 2480Reputation: 2480Reputation: 2480Reputation: 2480Reputation: 2480Reputation: 2480Reputation: 2480Reputation: 2480Reputation: 2480Reputation: 2480Reputation: 2480
you are aware that this is the distro " Kali " right ?

i do not even have any AV programs installed , nor any audio drivers ( that are not default)

this is not a OS for watching videos on Youtube on

it is for OFFENSIVE pen testing

the Kali developers even have WARNINGS about NOT using thirdparty repos
as in they WILL FUBAR the install

Last edited by John VV; 01-10-2016 at 09:04 PM.
 
Old 01-11-2016, 02:29 AM   #3
rtzuio
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2016
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Thank you for your answer. I am aware of Kalis purpose; that it's main purpose is not multimedia production etc ...
Still it would be nice to have an option to have a working sound ... if anyone have a solution
I am not asking for working photoshop on hacking machine ...

Cheers
 
Old 01-11-2016, 05:47 PM   #4
John VV
LQ Muse
 
Registered: Aug 2005
Location: A2 area Mi.
Posts: 17,115

Rep: Reputation: 2480Reputation: 2480Reputation: 2480Reputation: 2480Reputation: 2480Reputation: 2480Reputation: 2480Reputation: 2480Reputation: 2480Reputation: 2480Reputation: 2480
have you posted on the Kali forum ?
https://forums.kali.org/

some people have reported issues in not being able to register
if you have that problem think of it as a test
 
Old 01-12-2016, 01:42 AM   #5
rtzuio
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2016
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Quote:
Originally Posted by John VV View Post
have you posted on the Kali forum ?
https://forums.kali.org/

some people have reported issues in not being able to register
if you have that problem think of it as a test

Hi.

Thanks for your reply.
I didn't want to overpost as it is not a big deal ... I will as soon as this thread gets closed.

Take care!
 
Old 01-12-2016, 07:26 AM   #6
yancek
LQ Guru
 
Registered: Apr 2008
Distribution: PCLinux, Slackware
Posts: 7,281

Rep: Reputation: 1381Reputation: 1381Reputation: 1381Reputation: 1381Reputation: 1381Reputation: 1381Reputation: 1381Reputation: 1381Reputation: 1381Reputation: 1381
Quote:
Thank you for your answer. I am aware of Kalis purpose; that it's main purpose is not multimedia production etc ...
I'm surprised Kali includes VLC in the latest version. Penetration testing isn't it's main purpose, it is it's only purpose. Of course, you can modify anything and the level of difficulty depends on what you are using and skill level. The problem you posted doesn't seem like anything the developers of Kali are going to be concerned about.

http://docs.kali.org/introduction/sh...use-kali-linux

You might post some hardware info and a link to whatever a "T140" is as most members here aren't going to spend their time doing an online search. Good luck.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
fedora 20 lenovo T410 wifi issue iceman81 Linux - Newbie 3 09-17-2014 12:35 PM
linuxmint 13 cinnamon wifi hard blocked Lenovo T410 stardustdk Linux - Networking 4 07-03-2013 08:30 AM
Dual Monitors VGA + DVI (HDMI) Lenovo T410 in docking st - DVI no output??? Berwhale Linux - Hardware 7 03-18-2013 01:34 AM
lenovo thinkpad t410 screen inverted syedk01 Linux - Laptop and Netbook 1 10-22-2012 11:05 PM
Lenovo Thinkpad T410 and linux [Quadro NVS 3100M] and [Intel 5 INT NVIDIA N10M-NS] ruppertus Linux - Laptop and Netbook 4 06-17-2010 02:34 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 10:17 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration