LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-05-2003, 12:30 PM   #1
SlvrDakotaRT
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2003
Location: Oklahoma
Distribution: GenToo 1.4
Posts: 15

Rep: Reputation: 0
Exclamation KDE 3.1 STILL not running in X...


Hi, Im pretty new to Linux... but I know a little bit so far, anyways... I had a friend put GenToo on one of my computers that i have laying around the house... he said GenToo is the way to go because its completely optimized for the system once its setup. I had RedHat and hated it... it was a pig, to much crap software I never used. Well, on to the problem... he emerged KDE 3.1 and got everything compiled for me... but now he's to busy to help for awhile. And when I "startx" I get a teal green screen looks to be running only 2 colors... and KDE doesnt load... whats the deal... I also have a few errors when starting X... maybe somebody here can help me.

This is what i see after loading X and then CTRL-ALT-BACKSPACE

Symbol drmR128TextureBlit from module /usr/x1186/lib/modules/drivers/r128_drv.o is unresolved!

Symbol drmFreeBufs from module /usr/x1186/lib/modules/drivers/r128_drv.o is unresolved!

Symbol drmFreeBufs from module /usr/x1186/lib/modules/drivers/r128_drv.o is unresolved!

xterm: Fatal IO error 32 (Broken Pipe) or Kill Client on X server ":0.0"

xterm: Fatal IO error 32 (Broken Pipe) or Kill Client on X server ":0.0"


=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=


Also when i do a "emerge kde -p" it shows a list of files... are these files it still needs?

Thanks...

 
Old 02-06-2003, 10:14 AM   #2
jetblackz
Member
 
Registered: Mar 2002
Location: Debian Galaxy
Distribution: Debian
Posts: 711

Rep: Reputation: 30
I am no expert. Maybe you could try

login as root
xf86config

List your specs & OSes on the box.
 
Old 02-06-2003, 09:09 PM   #3
Texicle
Member
 
Registered: Oct 2002
Location: Northern Ontario, Canada
Distribution: Slackware 10.0
Posts: 789

Rep: Reputation: 30
I answered your other post here.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problem running KDE eantoranz Linux - Software 2 03-30-2005 01:20 PM
KDE 3.3.2 Up and Running on 10.1 CE mac57 Mandriva 2 01-18-2005 03:55 PM
automatically running KDE 3.1.4 cjheeney Linux - Newbie 2 04-29-2004 01:23 PM
KDE not running in X... please help! SlvrDakotaRT Linux - Newbie 5 02-06-2003 08:03 PM
which kde am i running ? sharky Linux - Software 5 10-19-2002 11:42 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 10:56 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration