LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-16-2005, 07:12 PM   #1
~zoey~
Member
 
Registered: Aug 2004
Location: South Dakota
Distribution: ubuntu & PCLOS
Posts: 119

Rep: Reputation: 15
Question Kanotix ethonet connection


The Kanotix live cd connects to the internet [DSL] with no problem, but when I installed it to the hard drive, it does not.

It finds the ethonet connection but gives me the message that another running pppoe process might be controlling the modem [not true].

I have googled and done searches, but I haven't been able to find anything that applies. I checked out some info on the Debian website which was way over my head.

I'm running a MSI K7N2 Delta2 motherboard with embedded etho and so far Ubuntu and the Kanotix live cd are the only distros to find the connection and make it work.

It seems weird to me that the live cd hooks up with no problem, but not the installed version.

I would appreciate some suggestions.

Thanks, zoey
 
Old 02-16-2005, 07:27 PM   #2
Peacedog
LQ Guru
 
Registered: Sep 2003
Location: Danville, VA
Distribution: Slackware, Windows, FreeBSD, OpenBSD, Mac OS X
Posts: 5,296

Rep: Reputation: 168Reputation: 168
I found this googling, maybe it will help.

Quote:
4. I have no internet now after I have installed kanotix, how do I fix this? You need to open up a konsole and type su and hit "Enter" , and then enter your administrative password or root password, and then hit "Enter". Then you need to enter "netcardconfig", and hit "Enter". Congratulations your internet should be setup.
This was taken from here.

http://kanotix.mipooh.net/viewtopic.php?t=180

good luck.
 
Old 02-16-2005, 07:45 PM   #3
~zoey~
Member
 
Registered: Aug 2004
Location: South Dakota
Distribution: ubuntu & PCLOS
Posts: 119

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Thanks peace dog, that sounds easy enough, but it doesn't work. I get 'connection to 0.0 denied. I will check around using the link you provided to see if I can find out something else to try that I haven't tried already.

I probably should have stated that it is Kanotix 2005-01, not 2004. There seems to be less info out about 2005, I suppose because it is so new.

zoey

Last edited by ~zoey~; 02-16-2005 at 07:48 PM.
 
Old 02-16-2005, 08:07 PM   #4
~zoey~
Member
 
Registered: Aug 2004
Location: South Dakota
Distribution: ubuntu & PCLOS
Posts: 119

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I Got It!

I went into netcard configure under Kanotix and clicked on OK and I now have an internet hookup that held after a restart, so I think that I got it!

Thanks, zoey
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Enlightenment in Kanotix SentralOrigin Linux - Newbie 2 10-23-2005 05:48 AM
How do I enable firewire in Kanotix? Crushing Belial Debian 2 10-21-2005 01:07 AM
Nvidia/kanotix 64 javb Linux - Newbie 2 06-10-2005 06:02 PM
Kanotix Ethonet Problem ~zoey~ Linux - Newbie 2 05-13-2005 10:40 AM
Kanotix review ? heema Debian 2 07-11-2004 07:16 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 08:37 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration