LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-23-2009, 07:17 AM   #1
tebucky
Member
 
Registered: Mar 2004
Posts: 89

Rep: Reputation: 15
Issue mounting 2nd HD via fstab


All,

I can't seem to auto mount on reboot my secondary hard drive within ubuntu. This is my /etc/fstab (the /dev/sdb1 drive won't mount via fstab but will mount if I issue the mount command)

# /etc/fstab: static file system information.
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
proc /proc proc defaults 0 0
# /dev/sda1
UUID=8f79e031-1a1e-4d44-af8f-d38e38c9370e / ext3 relatime,errors=remount-ro 0 1
# /dev/sda5
UUID=a2b690e0-5ca9-483c-affe-85efdf58c90c none swap sw 0 0
/dev/sdb1 /volcano/ ext3 0 2
/dev/scd0 /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0 0

Do I have something wrong within this or am I blatantly missing something?

TIA!
 
Old 04-23-2009, 07:50 AM   #2
linuxlover.chaitanya
Senior Member
 
Registered: Apr 2008
Location: Nagpur, India
Distribution: Cent OS 5/6, Ubuntu Server 10.04
Posts: 4,629

Rep: Reputation: Disabled
Yeah you have missed one tab in there of options. Just add defaults after ext3.
 
Old 04-23-2009, 07:52 AM   #3
mrrangerman
Member
 
Registered: Oct 2007
Location: MI
Distribution: Debian Slackware
Posts: 528

Rep: Reputation: 59
Quote:
tebucky

/dev/sdb1 /volcano/ ext3 0 2

/dev/hdb1 /new ext3 defaults 1 1


If you look at the example I put down you can figure out what you did. Look at your mount point, by placing the / after /volcano you are trying to mount it to nothing plus you should add some options as I have defaults added here.

Take a look at THIS it is a good howto.
 
Old 04-23-2009, 08:02 AM   #4
tebucky
Member
 
Registered: Mar 2004
Posts: 89

Original Poster
Rep: Reputation: 15
thanks all.... I missed the default entry.. working AOK now.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
mounting and using 2nd partition Allanitto Newbee Linux - Newbie 3 11-26-2008 10:34 AM
Issue in mounting from /etc/fstab janab Linux - Server 2 09-26-2008 08:34 AM
fstab mounting 2nd harddisk dannyk1 Linux - General 3 11-24-2005 02:15 AM
need help editing fstab and mounting 2nd harddrive Apostasy Linux - Newbie 18 06-25-2004 09:47 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 10:06 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration