LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-18-2016, 03:45 AM   #1
milina
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2016
Posts: 12

Rep: Reputation: Disabled
Unhappy invalid command command "agent/myudp"during using ns2 and evalvid


Hi,
I am using evalvid and ns2 and i use ubuntu 14.04 to evaluate video traffic ,I am using ns2.35 and evalvid 2.7.but when I run the tcl script be.tcl the following error is coming..

invalid command name "Agent/myUDP"
while executing
"Agent/myUDP create _o82 "
invoked from within
"catch "$className create $o $args" msg"
invoked from within
"if [catch "$className create $o $args" msg] {
if [string match "__FAILED_SHADOW_OBJECT_" $msg] {
delete $o
return ""
}
global errorInfo
error "class $..."
(procedure "new" line 3)
invoked from within
"new Agent/myUDP"
invoked from within
"set udp1 [new Agent/myUDP]"
(file "be.tcl" line 24)

does anyone has a solution to this problem..Any sort of help will be appreciated
plz reply to me..Knowing that I am beginner
Thanks & Regards

Last edited by milina; 02-19-2016 at 02:47 PM.
 
Old 02-21-2016, 05:47 AM   #2
milina
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2016
Posts: 12

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
please reply
 
Old 02-21-2016, 07:33 AM   #3
hydrurga
Senior Member
 
Registered: Nov 2008
Location: Pictland
Distribution: Linux Mint 18.2 MATE
Posts: 3,491
Blog Entries: 2

Rep: Reputation: 1196Reputation: 1196Reputation: 1196Reputation: 1196Reputation: 1196Reputation: 1196Reputation: 1196Reputation: 1196Reputation: 1196
This appears to be set course work for a course in India and people have posted about this problem in the past.

Have a search around for "Agent/myUDP create _o82" (a string I selected because I figured it would be unique enough to lead to info on people having encountered the same problem). You will find at least one potential solution.
 
Old 02-22-2016, 07:01 AM   #4
milina
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2016
Posts: 12

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Unhappy tcl8.5.10 installation failed.

Hi
I have taken this step:
cd ns-allinone-2.35/
patch -p0 < myevalvid2_ns235.patch
https://drive.google.com/file/d/0B7S...ew?usp=sharing
export CC=gcc-4.4 CXX=g++-4.4 && ./install
cd ns-2.35/
sudo make install
cp ns ns235-evalvid2
sudo cp ns235-evalvid2 /usr/local/bin/


but when i run export CC=gcc-4.4 CXX=g++-4.4 && ./install
the following error is coming..


tcl8.5.10 make succeeded.
Installing libtcl8.5.a to /home/messaouda/ns-allinone-2.35/lib/
Installing tclsh as /home/messaouda/ns-allinone-2.35/bin/tclsh8.5
Installing tclConfig.sh to /home/messaouda/ns-allinone-2.35/lib/
Installing libtclstub8.5.a to /home/messaouda/ns-allinone-2.35/lib/
Installing message catalogs
Creating msgs
error deleting "/home/messaouda/ns-allinone-2.35/lib/tcl8.5/msgs/it_ch.msg": not owner
while executing
"file delete -force -- $d2"
(procedure "copyDir" line 5)
invoked from within
"copyDir [file normalize [lindex $argv 0]] [file normalize [lindex $argv 1]]"
(file "/home/messaouda/ns-allinone-2.35/tcl8.5.10/unix/../tools/installData.tcl" line 50)
make: *** [install-msgs] Error 1
tcl8.5.10 installation failed.
Tcl is not part of the ns project. Please see www.Scriptics.com
to see if they have a fix for your platform.


does anyone has a solution to this problem...plz reply to me..
thanks
 
Old 02-23-2016, 05:39 AM   #5
milina
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2016
Posts: 12

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
plz reply to me,does anyone has a solution to this problem.
 
Old 02-27-2016, 08:53 AM   #6
knudfl
LQ 5k Club
 
Registered: Jan 2008
Location: Copenhagen, DK
Distribution: pclos2017 CentOS6.9 CentOS7.4 + 50+ other Linux OS, for test only.
Posts: 16,746

Rep: Reputation: 3319Reputation: 3319Reputation: 3319Reputation: 3319Reputation: 3319Reputation: 3319Reputation: 3319Reputation: 3319Reputation: 3319Reputation: 3319Reputation: 3319
Re #5.

? May be you used 'sudo' (or a GUI tool) for the unpack of ns-allinone-2.35.tar.gz ?
( No sudo for any ns2 command.
EDIT : (Except 'sudo cp [ns-name] /usr/local/bin/' and 'sudo make install' ).


Please delete all ns-allinone-2.35/ and do :
$ tar xvf ns-allinone-2.35.tar.gz


-

Last edited by knudfl; 02-28-2016 at 03:59 PM.
 
Old 02-27-2016, 05:11 PM   #7
milina
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2016
Posts: 12

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Dear knudfl,
Thanks sir,i do this command:$ tar xvf ns-allinone-2.35.tar.gz
and after doing "make install"
i am getting this
for d in /usr/local/man/man1; do \
if [ ! -d $d ]; then \
mkdir -p $d ;\
fi;\
done
/usr/bin/install -c -m 755 ns /usr/local/bin
/usr/bin/install: cannot remove ‘/usr/local/bin/ns’: Permission denied
make: *** [install-ns] Error 1
what will i do?
 
Old 02-28-2016, 03:58 PM   #8
knudfl
LQ 5k Club
 
Registered: Jan 2008
Location: Copenhagen, DK
Distribution: pclos2017 CentOS6.9 CentOS7.4 + 50+ other Linux OS, for test only.
Posts: 16,746

Rep: Reputation: 3319Reputation: 3319Reputation: 3319Reputation: 3319Reputation: 3319Reputation: 3319Reputation: 3319Reputation: 3319Reputation: 3319Reputation: 3319Reputation: 3319
Re #7.

The 'make install' command is $ sudo make install : See #4.

As post #6 suggests, it's recommended to do like $ sudo cp ns-evalvid2 /usr/local/bin/
Also included in post #4.
 
Old 02-28-2016, 04:14 PM   #9
milina
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2016
Posts: 12

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Dear knudfl,thanks for reply
i run $ sudo make install
but i am getting this
for d in /usr/local/man/man1; do \
if [ ! -d $d ]; then \
mkdir -p $d ;\
fi;\
done
/usr/bin/install -c -m 755 ns /usr/local/bin
/usr/bin/install -c -m 644 ns.1 /usr/local/man/man1
what will i do??!!!!
 
Old 02-29-2016, 03:23 PM   #10
milina
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2016
Posts: 12

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Dear knudfl,
Although following the above steps, but it remained the same error "invalid command agent/myudp" when i run ns235-evalvid2 be.tcl
I do not know what to do, please I want some advice to solve this problem.
thanks and Best regards

Last edited by milina; 02-29-2016 at 05:51 PM.
 
Old 02-29-2016, 05:53 PM   #11
BW-userx
Senior Member
 
Registered: Sep 2013
Location: MID-SOUTH USA
Distribution: Void Linux / Slackware 14.2
Posts: 4,737

Rep: Reputation: 877Reputation: 877Reputation: 877Reputation: 877Reputation: 877Reputation: 877Reputation: 877
Quote:
Originally Posted by milina View Post
Hi,
I am using evalvid and ns2 and i use ubuntu 14.04 to evaluate video traffic ,I am using ns2.35 and evalvid 2.7.but when I run the tcl script be.tcl the following error is coming..

.......
"new Agent/myUDP"
invoked from within
"set udp1 [new Agent/myUDP]"
(file "be.tcl" line 24)

does anyone has a solution to this problem..Any sort of help will be appreciated
plz reply to me..Knowing that I am beginner
Thanks & Regards
I can tell you this much,

the file named "be.tcl" at line 24 is causing the problem. perhaps a bad naming or invalid prams being passed into function, OR a bad function call itself.

Code:
invalid command name "Agent/myUDP"
    while executing
"Agent/myUDP create _o82 "
    invoked from within
"catch "$className create $o $args" msg"
    invoked from within
"if [catch "$className create $o $args" msg] {
if [string match "__FAILED_SHADOW_OBJECT_" $msg] {
delete $o
key words that indicate this are highlighted but that is just me giving you my best guess.

Last edited by BW-userx; 02-29-2016 at 05:55 PM.
 
Old 02-29-2016, 06:00 PM   #12
BW-userx
Senior Member
 
Registered: Sep 2013
Location: MID-SOUTH USA
Distribution: Void Linux / Slackware 14.2
Posts: 4,737

Rep: Reputation: 877Reputation: 877Reputation: 877Reputation: 877Reputation: 877Reputation: 877Reputation: 877
Quote:
Originally Posted by hydrurga View Post
This appears to be set course work for a course in India and people have posted about this problem in the past.

Have a search around for "Agent/myUDP create _o82" (a string I selected because I figured it would be unique enough to lead to info on people having encountered the same problem). You will find at least one potential solution.

you weren't kidding about it being from the PAST. this was posted in 2008 same exact problem. LMAO


Quote:
[ns] plzz help me with soln for invalid command name "Agent/myUDP"
subhasis choudhury subhasis_raja at rediffmail.com
Wed Aug 13 18:49:43 PDT 2008

Previous message: [ns] WNS2 workshop programme - 23 October, Athens, Greece
Next message: [ns] Help Movement Trace Output
Messages sorted by: [ date ] [ thread ] [ subject ] [ author ]


Hi,
I am using the smallko method to evaluate multimedia traffic and followed each step...but when I run the tcl script be.tcl the following error is coming..

invalid command name "Agent/myUDP"
while executing
"Agent/myUDP create _o82 "
invoked from within
"catch "$className create $o $args" msg"
invoked from within
"if [catch "$className create $o $args" msg] {
if [string match "__FAILED_SHADOW_OBJECT_" $msg] {
delete $o
return ""
}
global errorInfo
error "class $..."
(procedure "new" line 3)
invoked from within
"new Agent/myUDP"
invoked from within
"set udp1 [new Agent/myUDP]"
(file "be.tcl" line 24)

does anyone has a solution to this problem..Any sort of help will be appreciated

Thanks & Regards
Subhasis

Last edited by BW-userx; 02-29-2016 at 06:05 PM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
invalid command name "Agent/Ping" error in ns-2.35 Rita Ahmad Ubuntu 4 04-27-2015 07:29 AM
invalid command name "Agent/Antnet" while executing avinash20 Linux - Newbie 1 09-12-2012 08:46 AM
invalid command name "Agent/Antnet" while executing avinash20 Linux - Newbie 0 09-11-2012 01:55 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 02:51 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration