LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-19-2005, 01:47 AM   #1
jerry_popperq
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2005
Posts: 11

Rep: Reputation: 0
intel 536EP and linux distributions


Hi i am new to Red Hat ....... the first thing i wanted to do was install modem.....
now here is whta i did..........
Downloaded the driver from intel site
extracted the tgz file
went into extracted folder through terminal
typed :make clean
typed :make 536
typed :make install

(i do it all as root)
the readme file says that /dev/modem is now the interface to the modem....
So i go to internet configuration wizard and change modem to /dev/modem
change the flow control to none.

now i try to dial after entring username,pass,no. there is a dialtone for 1 or 2 sec..... and then disconnected.....it keeps doing in .....like while(1) lols
P.S: my internet works on windows

Secondly i here ppl talking about kpppd and minicom etc. as dial programs .....i havn't found them? what should i do.


now i am really getting upset.......plz help me
also tell me which are the best linux distributions in terms of hardwaresupport...... so i can switch onto themmmm

Problem 2) i am using Nvidia GeForce 5200 but is not being detected ... what should i do........????
 
Old 08-19-2005, 06:25 AM   #2
jerry_popperq
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2005
Posts: 11

Original Poster
Rep: Reputation: 0
UPDATE

the modem dials the voice of dialing is the same as that in windows which makes me sure
that modem is detected..... so this means problem is with my dialing...

I am using Internet Configuration Wizard to enter username,pass,no. and ISP name what am i missing or doing wrong to get it right.....

(I have assumed that modem is working fine on the basis of sound and beep from modem
if there is still a possibility of that being wrong plz tell me )
 
Old 08-19-2005, 08:05 AM   #3
jerry_popperq
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2005
Posts: 11

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I am getting an Error 8 when i do so......
 
Old 08-22-2005, 07:41 AM   #4
jerry_popperq
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2005
Posts: 11

Original Poster
Rep: Reputation: 0
After a lil reasearch i guess Error 8 is relating to script not working ........
i have tried even saw the manual from intel site.........but is not woirking.......

kindly ppl help!!!
 
Old 08-22-2005, 08:11 AM   #5
Emmanuel_uk
Senior Member
 
Registered: Nov 2004
Distribution: Mandriva mostly, vector 5.1, tried many.Suse gone from HD because bad Novell/Zinblows agreement
Posts: 1,606

Rep: Reputation: 53
You are very impatient, and some people may argue that you have
posted too many times in a short time to the same thread.
I have done the same in the past (but you can also use the edit button)

I suggest you look at http://linmodems.technion.ac.il/

and use wvdial to find out / investigate what is wrong with the dialing (or whatever)

Your thread title could be improved next time by being more specific

Last edited by Emmanuel_uk; 08-22-2005 at 08:22 AM.
 
Old 08-22-2005, 08:19 AM   #6
jerry_popperq
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2005
Posts: 11

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thanx for the input .........i ll check it out

I tried to use edit button ..........but it gave me error like Not Permissions.......
although i was logged in
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Intel 536ep jupiter3437 Linux - Software 3 09-09-2005 03:51 PM
Intel 536EP anjum Linux - Software 1 08-04-2005 12:56 PM
Totaly New Linux user needs help with intel 536ep real_shock Linux - Hardware 2 05-18-2004 03:51 PM
Intel 536ep and Linux 2.6.x CatSC Linux - Hardware 3 02-08-2004 05:29 PM
Modem "Intel(r) 536EP V.92" problem with linux mandrake 9.0. help!! stanmx Linux - Hardware 4 03-21-2003 03:41 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 01:45 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration