LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-18-2005, 07:19 PM   #1
hongman
Member
 
Registered: Feb 2005
Location: UK
Distribution: Knoppix 3.7
Posts: 285

Rep: Reputation: 35
Installing NVidia Drivers for my TNT2


Hi all

I have got a machine here with Knoppix 3.7, and a TNT2 card.

I downloaded the NVIDIA-Linux-x86-1.0-6629-pkg1.run driver but I need help installing it.

I have changed the etc/innittab to level 3 as instructed, thats fine.

But when I either go into the Konsole (as root) or fo a Ctrl-Alt-F1 and type

sh NVIDIA-Linux-x86......

Nothing happens. Also I cant find this XConfig file I am supposed to amend to tell it to use the New drivers. The graphics now are really bad...

Thanks all

Hong

PS I tried typing the command in froma fresh reboot, so I know X isnt running but iy still doesnt work. No errors: just nothing happens.

__________________
I'm using: Knoppix 3.7 on Celeron 900, 256MB RAM.
 
Old 02-18-2005, 07:27 PM   #2
Ravo
Member
 
Registered: Feb 2005
Distribution: Fedora Core 3
Posts: 41

Rep: Reputation: 15
You can change /etc/inittab to boot into runtime level 3 by default.
open /etc/inittab as root and change
id:5:initdefault:
to
id:3:initdefault:

That is what I ended up doing. From there, your PC will boot the comp into 3, install the drivers as per the instructions, then type
init 5
to get your GUI back. Modify your inittab back to normal and all should be well.

I am using FC3, so knoppix could be somewhat different.

Last edited by Ravo; 02-18-2005 at 07:31 PM.
 
Old 02-18-2005, 07:33 PM   #3
hongman
Member
 
Registered: Feb 2005
Location: UK
Distribution: Knoppix 3.7
Posts: 285

Original Poster
Rep: Reputation: 35
Thanks for the speedy reply. I have managed to change the innit level to 3 by default and thats fine, but after I boot up:

Login: Root
Password: xxxxxxx

root@knoppix: sh NVIDIA-Linux-x86.....

At that point something is supposed to start installing, right? Instead, it just brings me back to the prompt.

Also, where/how do I edit this config file to tell it to use the NVidia driver as opposed to the Vesa driver?

Thanks

Hong
 
Old 02-18-2005, 08:57 PM   #4
reddazz
LQ Guru
 
Registered: Nov 2003
Location: N. E. England
Distribution: Fedora, CentOS, Debian
Posts: 16,298

Rep: Reputation: 75
Just a warning, the 6629 drivers don't work fine with most TNT2 cards, so you may have to try a patched 6111 driver if things don't go well.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
nvidia drivers riva tnt2 daedalus12 SUSE / openSUSE 7 10-20-2005 03:17 AM
newbie need help nvidia tnt2 graphic drivers poisin Linux - Newbie 4 05-01-2005 07:01 AM
Nvidia TNT2 Drivers? Joupa Linux - Hardware 3 04-26-2005 08:12 AM
Weird...Riva TNT2 Black Screen Nvidia Drivers... Skorpyo Linux - Newbie 2 01-30-2004 06:53 AM
nvidia drivers / nv vs nvidia & TNT2 trekk Fedora 0 01-26-2004 01:11 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 02:49 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration