LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 04-22-2011, 01:47 PM   #1
sam1354
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2011
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Smile insertion of vbr and VBR end end delay more


Hi this is sam I am using Ubuntu marvic amd64 10.10.
I installed ns-allinone 2.34. then I inserted vbr traffic according to one of forum from this linux " Insertion steps of VBR into NS2.34"

I made the following changes
Makefile, line 36 : CC = gcc-4.3
Makefile, line 37 : CPP = g++-4.3
vbr_traffic.cc in ns2.34/tools then Makefile : tools/vbr_traffic.o\ of 183
then I use the command
cd ns-allinone-2.34/ns-2.34/ && mv ns ns234 && make after that I delete the ns.
with the new command I run the script with every time puase time 0 and simulation time 200, 10 250, 20 300, 40 400..... with DSR after completion of simulation, when i was try to plot graph between throughputs of receiving bits vs Maximul end to end delay, every time I got the delay more than 90, 100, etc
so how can I reduce that problem. please help me its really urgent to me.

I thought problem was in insertion of vbr.

please help me if any ideas on this I would happy for that
thank you
with reagards
sam
 
Old 04-22-2011, 04:32 PM   #2
sam1354
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2011
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Post insertion of vbr and vb delay

I want to to tell u one thing that when run the simulation with cbr traffic, the rate was utilized properly bus for in vbr traffic its showing as I saw in generated traffic file.

this 100 nodes with 20 pause time of 1000*1000
I made made the cbr traffic as follows
ns234 cbrgen.tcl -type cbr -nn 20 -seed 1.0 -mc 10 -rate 6.0 > c100 and it generated as

nodes: 20, max conn: 10, send rate: 0.20000000000000001, seed: 1.0 it showed me 25 maximal end to delay

this is also 100 nodes with 50 pause time of 1000*1000
and for the vbr traffic as follows
ns234 cbrgen.tcl -type vbr -nn 20 -seed 1.0 -mc 10 -rate 6.0 > p50 and it generated as
nodes: 10, max conn: 5, send rate: 0.0, seed: 1.0
and i tried for other pause time also its same showing rate was 0.0

I thought main problem was in insertion of vbr. please help me of this one. this is really urgent to me. please help me

thanks

with regards
sam
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Insertion steps of VBR into NS2.34 khan1354 Linux - Newbie 21 05-01-2011 07:55 AM
Vbr traffic of end end dealy khan1354 Linux - Newbie 0 04-18-2011 10:24 PM
CBR and VBR traffics JUST_2009 Linux - Networking 0 08-09-2009 03:03 AM
VBR with Lame in Grip RemusX2 Linux - Software 1 03-04-2005 05:55 AM
playing .vbr files timsch75 Linux - Software 0 10-08-2004 07:21 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:52 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration