LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-03-2004, 04:39 AM   #1
araldit
Member
 
Registered: Feb 2004
Posts: 66

Rep: Reputation: 15
Smile ICEWM, Unistall to scratch, Xfree86, Alsa


Hi.
I have worked for a couple of days on my linux box. Im running Debian Sarge with a self compiled kernel 2.6.4.

The computer is an old IBM thinkpad 770x. All the hardware works, and have had it all working, but never at once.. :-) .

Well here it goes.
It all started with a standard debian woodie, upgraded to sarge. I used Gnome 2.4, but i found it to slow for this 300Mhz pentium II, so i decided to install fluxbox. Working with that for a week or two, poking around config files, ended throwing it away, never ending..
All of a suddun i didn't have space, so I decided to unistall not used files, so i uninstalled KDE, Gnome, GDM and a lot of other things. Installed ICEWM, just to see that it for me was completely impossible to set a background image. Now it runs with that gray/black background.

Is it possible to uninstall it all and start over, without having to recompile the kernel. So that when I start, it just stops in the console, and from there I can begin apt-get install xxx what ever i want? or should i just keep trouble shooting those annoing problems I have..

If thats the case, can someone explain to me how to fix the following:

1. From my XFree86.0.log. This is an error i couldn't solve.

(II) LoadModule: "GLcore"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/extensions/libGLcore.a
Skipping "/usr/X11R6/lib/modules/extensions/libGLcore.a:m_debug_clip.o": No symbols found
Skipping "/usr/X11R6/lib/modules/extensions/libGLcore.a:m_debug_norm.o": No symbols found
Skipping "/usr/X11R6/lib/modules/extensions/libGLcore.a:m_debug_xform.o": No symbols found
Skipping "/usr/X11R6/lib/modules/extensions/libGLcore.a:m_debug_vertex.o": No symbols found
(II) Module GLcore: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.3.0.1, module version = 1.0.0
ABI class: XFree86 Server Extension, version 0.2

2. When ever I run alsaconf to configure my sound it runs, finds my hardware, and everything is fine. All the sound is working.. BUT, when I restart it forgets what it just did, and if i then run ESD, it causes kernel panic..

3. How do i set the background image in ICEWM, i have entered the path to a jpg image, but nothing happens. I cant even use a staight color.. nothing works.

4. XFree86.0.log another error:

Warning: font renderer for ".pcf" already registered at priority 0
Warning: font renderer for ".pcf.Z" already registered at priority 0
Warning: font renderer for ".pcf.gz" already registered at priority 0
Warning: font renderer for ".snf" already registered at priority 0
Warning: font renderer for ".snf.Z" already registered at priority 0
Warning: font renderer for ".snf.gz" already registered at priority 0
Warning: font renderer for ".bdf" already registered at priority 0
Warning: font renderer for ".bdf.Z" already registered at priority 0
Warning: font renderer for ".bdf.gz" already registered at priority 0
Warning: font renderer for ".pmf" already registered at priority 0
Could not init font path element unix/:7100, removing from list!

Please help me.... I like linux, and still learning.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A computer from SCRATCH!!! (and I mean SCRATCH) chutsu Linux - Hardware 10 11-11-2004 06:14 PM
Sound (ALSA 1.05) & video (nvidia 6106,Xfree86) skip playing America's Army d4m Linux - Hardware 0 08-09-2004 12:03 PM
Unistall PhuckFonix Linux - Newbie 3 06-16-2004 11:41 PM
Unistall csosa Linux - Software 1 09-23-2003 10:21 PM
ali aladdin v agp stinks :scratch: :scratch: :scratch: Mr Marmmalade Linux - Hardware 1 07-08-2003 06:11 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 03:55 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration