LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-05-2017, 04:07 PM   #1
sdowney717
Member
 
Registered: Sep 2015
Posts: 447

Rep: Reputation: Disabled
I plug in webcam and it is at video1 but 'motion' runs on video0


Code:
scott@scott-P5QC:~$ v4l2-ctl --list-devices
ATI HDTV Wonder (PCI:0000:04:06.0):
	/dev/video0
	/dev/vbi0

USB20 Camera     (usb-0000:00:13.2-1):
	/dev/video1

scott@scott-P5QC:~$
It used to work on this PC, motion to capture images, but for some reason, motion is using video0, not video1

I really dont expect anyone to understand what I am saying, But I want motion to capture off the webcam, video1, not video0.
Or I want video0 to be the webcam.


When you plug in a webcam, is yours video1, or video0??
What a confusing mess, as it used to work on this PC. And now webcam is at video1, not video0

OK, in the config, I switched to video1, and it is working again.

Last edited by sdowney717; 07-05-2017 at 04:12 PM.
 
Old 07-05-2017, 04:55 PM   #2
hydrurga
LQ Guru
 
Registered: Nov 2008
Location: Pictland
Distribution: Linux Mint 19.1 MATE
Posts: 8,016
Blog Entries: 5

Rep: Reputation: 2862Reputation: 2862Reputation: 2862Reputation: 2862Reputation: 2862Reputation: 2862Reputation: 2862Reputation: 2862Reputation: 2862Reputation: 2862Reputation: 2862
Glad you resolved the problem.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
video0 and video1 terry39 Linux - Laptop and Netbook 2 01-16-2013 02:17 PM
[SOLVED] V4L - 2 capture cards result in fuzzy /dev/video0 and /dev/video1 output d_t_baker Linux - Software 1 10-03-2010 06:50 PM
Change Logitech Quickcam from /video1 to /video0? xgxh Linux - Software 4 08-14-2009 11:11 AM
Video device nodes swap (video0, video1, video2) rrrssssss Linux - Hardware 3 05-15-2009 04:59 PM
Video0, Video1, Video2 Switch Places During Each Reboot rrrssssss Ubuntu 1 05-03-2007 09:33 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 08:08 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration