LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-02-2003, 03:57 PM   #1
heathpitts
Member
 
Registered: Feb 2003
Location: Florence, AL
Distribution: Debian
Posts: 157

Rep: Reputation: 30
Help with netconf setup


I have a D-link DSL router set-up with the following settings.

IP: 192.168.0.1 NetMask 255.255.255.0 DNS 207.203.159.252 & 205.152.37.254 (bellsouth dns)

Now for my problem. I can get to the net fine from both my linux machines when I have them set up for dhcp. But, my server running mandrake 8.1 cannot get to the internet when I set it up to use a static ip (192.168.0.9) and yes all the ips are able to get out to the net. I know I have the configuration set up basically correct because I can get to the machine through telnet and webmin from all my other machines. Here is my set-up on networking.

IP: 192.168.0.9

router: 192.168.0.1

netmask: 255.255.255.0

DNS: 207.203.159.252 & 205.152.37.254 (also tried 192.168.0.1)

Any suggestions? The internet works when i use dhcp just not when I statically assign an ip.

P.S. I do not have x11 installed on the server so I will be using command line only.
 
Old 04-02-2003, 04:09 PM   #2
bentz
Member
 
Registered: Mar 2003
Distribution: Fedora, Mac OSX
Posts: 362

Rep: Reputation: 30
Type 'route' and check your routing table. Make sure these is a line that states:

default 192.168.0.1 0.0.0.0 UG 0 0 0 eth0
 
Old 04-03-2003, 02:36 PM   #3
heathpitts
Member
 
Registered: Feb 2003
Location: Florence, AL
Distribution: Debian
Posts: 157

Original Poster
Rep: Reputation: 30
got it working. Saw another thread about this same thing and I changed some of the lines in

/etc/hosts
/etc/resolv.conf
/etc/sysconfig/network
/etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0

more specifically the ../ifcfg-eth0

and now it works!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Equivalent command for netconf and fsconf... mufy Red Hat 1 11-10-2004 11:11 PM
how can i install netconf eisheth.zenunim Linux - Newbie 0 06-07-2004 08:40 PM
Where did linuxconf & netconf go...??? rad14701 Mandriva 3 01-30-2004 04:51 PM
Netconf missing in 9.2? Zombie13 Mandriva 3 12-19-2003 05:20 AM
Netconf help... cl0ckw0rk Linux - Networking 0 04-26-2001 06:06 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 08:34 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration