LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-26-2008, 07:25 AM   #1
vinodsuresh
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2008
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
Help ...Driver issue redhat drivers for nForce 610i motherboar


hello...
I just installed RHEL5 on my ASUS MCP73 NVIDIA GeForce 7050/nForce 610i motherboard .have driver issues for a)Sound b)Graphics and c)Network.kindly help solve this issue...

vinod.
 
Old 10-26-2008, 10:41 AM   #2
amani
Senior Member
 
Registered: Jul 2006
Location: Kolkata, India
Distribution: Debian 64-bit GNU/Linux, Kubuntu64, Fedora QA, Slackware,
Posts: 2,766

Rep: Reputation: Disabled
Graphics driver: nv, nouveau or the nvidia proprietary driver.

Post output of
#su -c lspci -vv

or

parts of
#lshw
 
Old 10-27-2008, 05:24 AM   #3
vinodsuresh
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2008
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
a)

[root@localhost ~]# lshw
bash: lshw: command not found

b)

[root@localhost ~]# su -c lspci -vv
su: invalid option -- v
Try `su --help' for more information.

default driver VESA
 
Old 10-27-2008, 05:38 AM   #4
FredGSanford
Senior Member
 
Registered: Nov 2005
Location: USA
Distribution: Mageia Cauldron - Debian Testing - Salix OS
Posts: 1,051
Blog Entries: 5

Rep: Reputation: 165Reputation: 165
What kernel does RHEL using by default? You may need to install a newer kernel.
 
Old 10-27-2008, 01:16 PM   #5
amani
Senior Member
 
Registered: Jul 2006
Location: Kolkata, India
Distribution: Debian 64-bit GNU/Linux, Kubuntu64, Fedora QA, Slackware,
Posts: 2,766

Rep: Reputation: Disabled
OK

For root
#lspci -vvv

(post relevant parts)

also check for lshw with which. It may be in /sbin and you may need to call with full path

Last edited by amani; 10-27-2008 at 01:17 PM.
 
Old 10-27-2008, 01:48 PM   #6
vinodsuresh
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2008
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
a)

00:10.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation Unknown device 07e3 (rev a2) (prog-if 00 [VGA])
Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Unknown device 82ae
Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B-
Status: Cap+ 66MHz+ UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-
Latency: 0
Interrupt: pin A routed to IRQ 11
Region 0: Memory at ed000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=16M]
Region 1: Memory at d0000000 (64-bit, prefetchable) [size=256M]
Region 3: Memory at ee000000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16M]
[virtual] Expansion ROM at 80000000 [disabled] [size=128K]
Capabilities: [48] Power Management version 2
Flags: PMEClk- DSI- D1- D2- AuxCurrent=0mA PME(D0-,D1-,D2-,D3hot-,D3cold-)
Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-
Capabilities: [50] Message Signalled Interrupts: 64bit+ Queue=0/0 Enable-
Address: 0000000000000000 Data: 0000
b)

00:0f.0 Ethernet controller: nVidia Corporation Unknown device 07dc (rev a2)
Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Unknown device 816a
Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B-
Status: Cap+ 66MHz+ UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-
Latency: 0 (250ns min, 5000ns max)
Interrupt: pin A routed to IRQ 15
Region 0: Memory at efffd000 (32-bit, non-prefetchable) [size=4K]
Region 1: I/O ports at d800 [size=8]
Region 2: Memory at efffc000 (32-bit, non-prefetchable) [size=256]
Region 3: Memory at efffb000 (32-bit, non-prefetchable) [size=16]
Capabilities: [44] Power Management version 2
Flags: PMEClk- DSI- D1+ D2+ AuxCurrent=0mA PME(D0+,D1+,D2+,D3hot+,D3cold+)
Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-
Capabilities: [50] Message Signalled Interrupts: 64bit+ Queue=0/3 Enable-
Address: 0000000000000000 Data: 0000

PS.i think most of te mother board was not accepted by RHEL

Last edited by vinodsuresh; 10-27-2008 at 01:51 PM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
nForce drivers for RedHat Enterprise WS version 3 roiboy Red Hat 3 04-27-2004 05:31 PM
installing nforce driver on RedHat 9. Make errors... riczan Linux - Software 3 10-12-2003 11:46 AM
nforce driver for redhat strider_D_3000 Linux - Newbie 2 07-24-2003 11:34 PM
NVIDIA nForce driver installation problem on RedHat 8.0 alphajoe Linux - General 10 11-08-2002 08:01 PM
NVIDIA nForce driver installation problem on RedHat 8.0 alphajoe Linux - Hardware 5 10-19-2002 11:29 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 01:19 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration