LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-26-2007, 07:16 PM   #1
quejebo
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2007
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
hang at black screen after boot


After I installed the nvidia drivers for Suse 10.2 (through Yast), when I rebooted, after the nvidia logo appeared, a black screen appeared. On this screen, I see only the mouse cursor, which appears as a black 'x.' I can get to the console with ctrl+alt+f2. When I tried to reset the window manager (rcxdm restart), I get the same logo and then black screen.

I reinstalled linux, hoping to finally rid myself of this problem. After reinstalling, I get the exact same error. The only difference is that now I don't have the nvidia driver installed. Hence, I get the black screen, but there's no nvidia logo before it.

I have 2 geforce 7600 cards in my system.

Thanks for the help.
 
Old 03-26-2007, 07:22 PM   #2
nadroj
Senior Member
 
Registered: Jan 2005
Location: Canada
Distribution: ubuntu
Posts: 2,539

Rep: Reputation: 60
in the console can you take a look at the X log for errors and post anything you think looks relevant? for Xorg the file is /var/log/Xorg.0.log. for XFree86 (if thats what SuSE 10.2 uses, im not exactly sure) its probably somewhere close to there.

also, for Xorg, there is a command 'xorgconfig' you can run at the console to configure the X-server. try running that (or the XFree86 equivalent) if you havent already.

example. to see all lines with errors from the Xorg log, i would run: grep EE /var/log/Xorg.0.log

hope it helps.

Last edited by nadroj; 03-26-2007 at 07:33 PM.
 
Old 03-26-2007, 07:48 PM   #3
quejebo
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2007
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
manually running xorgconf seems to have fixed it. However, when I reinstall nvidia drivers, might the problem recur?
 
Old 03-26-2007, 07:56 PM   #4
quejebo
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2007
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I reinstalled the nvidia drivers, then ran sax2. I get the following error:

access to your display has been granted
ups lost card during probing... abort
something went wrong while X was called with -probeonly
try to call sax2 -p and select a single device

Does this have something to do with having 2 graphics cards?

edit -- it sure did... fixed by running sax2 -c 0, which told it to use only my first card.

Last edited by quejebo; 03-26-2007 at 08:09 PM.
 
Old 03-26-2007, 10:43 PM   #5
nadroj
Senior Member
 
Registered: Jan 2005
Location: Canada
Distribution: ubuntu
Posts: 2,539

Rep: Reputation: 60
ok, glad you got it working.
for my card i always use the nvidia driver from their site. its surprisingly easy to install, and ive never had a problem with it.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I messed with the screen resolution and now Redhat will boot into a black screen! Mr. Hill Linux - Newbie 29 05-04-2009 11:52 AM
Black screen on boot cach Linux - Newbie 1 02-09-2005 07:55 AM
Black screen on boot Michael Davont Linux - Newbie 10 01-25-2005 03:35 PM
Black Screen after Boot HitmanIP7 Linux - Software 44 05-30-2003 01:38 PM
screen blur and hang when boot up x2000koh Linux - General 3 07-22-2002 03:31 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 01:15 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration