LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-13-2013, 03:30 PM   #1
oldpilsbury
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2013
Location: Kalamazoo MI
Distribution: Linux Mint, Crunchbang
Posts: 11

Rep: Reputation: Disabled
Gstreamer backend error: the autoaudiosink element is not working.


Hi there.

Linux newb. Running arch linux after only three attempts... But no sound. Installed the catalyst-dkms proprietary driver for amd as per the arch wiki. Alsa, alsa-utils, etc. have been installed. Sound is up and unmuted in the alsamixer.

$ speaker-test -c 2

speaker-test 1.0.26

Playback device is default
Stream parameters are 48000Hz, S16_LE, 2 channels
Using 16 octaves of pink noise
ALSA lib pcm_dmix.c:1018snd_pcm_dmix_open) unable to open slave
Playback open error: -2,No such file or directory

$ lspci | grep Audio
00:01.1 Audio device: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI BeaverCreek HDMI Audio [Radeon HD 6500D and 6400G-6600G series]
00:14.2 Audio device: Advanced Micro Devices [AMD] FCH Azalia Controller (rev 01)

Anyone?
 
Old 03-17-2013, 05:29 AM   #2
kooru
Senior Member
 
Registered: Sep 2012
Posts: 1,385

Rep: Reputation: 273Reputation: 273Reputation: 273
Try to look http://www.linuxquestions.org/questi...s-card-809773/
 
1 members found this post helpful.
Old 04-01-2013, 12:27 PM   #3
oldpilsbury
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2013
Location: Kalamazoo MI
Distribution: Linux Mint, Crunchbang
Posts: 11

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
After many days of forum browsing I decided to settle for a more user friendly distro for the time being.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] BLFS: Phonon-backend-gstreamer-4.6.2 error erkant Linux From Scratch 1 12-08-2012 06:53 AM
Clementine doesn't play streams -> "Couldn't create gstreamer source element for <url Squall90 Slackware 3 11-09-2010 01:43 AM
Old app wants /dev/dsp - dsp's busy [resolved - gstreamer backend's better than xine] black hole sun Slackware 1 11-10-2009 04:09 AM
[SOLVED] Shell glob element [:space:] not working as expected catkin Programming 2 07-25-2009 06:11 AM
error: initializer element is not constant samrat_rao Programming 6 12-03-2008 01:02 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 10:56 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration