LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-17-2005, 01:10 PM   #1
maparus
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2005
Location: New Albany, Indiana USA
Distribution: Debian Etch
Posts: 18

Rep: Reputation: 0
Finally got suse 9.1 installed now modem problems


finally got Suse 9.1 to dual boot with Windows xp. But when it tried to go on the internet the following error came up.

ethO device: Realtek Semiconductor Co. LTD.
ethO configuration:
eth-id-00:40:2b:3d:33:04
DHCP client is already running on etho

I opened windows and got on the internet then I saw the Suse lizard's head on the Firefox tabs like Windows and Suse were both trying to run at the same time and I lost internet connectionon and couldn't get back on. I called my ISP they worked with me for a while and then they called my connection number and got on with no problem. So it had to be my computer I switched modems and still nothing. I used system recovery again to reinstall Windows XP and now my modem works fine again. Any ideas as to what my problem is?

Thanks maparus
 
Old 11-17-2005, 02:35 PM   #2
vmlinuz101
Member
 
Registered: Mar 2005
Location: Ireland
Distribution: LFS, SuSE, Debian, gentoo
Posts: 93

Rep: Reputation: 15
is this a dialup or cable modem
 
Old 11-17-2005, 02:41 PM   #3
maparus
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2005
Location: New Albany, Indiana USA
Distribution: Debian Etch
Posts: 18

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally posted by vmlinuz101
is this a dialup or cable modem

Dial up
 
Old 11-17-2005, 02:46 PM   #4
vmlinuz101
Member
 
Registered: Mar 2005
Location: Ireland
Distribution: LFS, SuSE, Debian, gentoo
Posts: 93

Rep: Reputation: 15
you should be using ppp then. eth0 is the first ethernet card onyour machine. This is usually the network interface, as opposed to what you might have thought it to be. Run Yast2 to set up your modem which will be at serial port ttyS0 (example). Yast2 will let you configure all your dialup information. It uses ppp (Point-to-Point) protocol. pppd id the daemon that starts this. wvdial is also a script you can edit with your ISP's information, but its handier to do it in Yast2. Finally use KInternet (KDE) or QInternet (Gnome) to actually dial in
 
Old 11-17-2005, 05:06 PM   #5
maparus
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2005
Location: New Albany, Indiana USA
Distribution: Debian Etch
Posts: 18

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally posted by vmlinuz101
you should be using ppp then. eth0 is the first ethernet card onyour machine. This is usually the network interface, as opposed to what you might have thought it to be. Run Yast2 to set up your modem which will be at serial port ttyS0 (example). Yast2 will let you configure all your dialup information. It uses ppp (Point-to-Point) protocol. pppd id the daemon that starts this. wvdial is also a script you can edit with your ISP's information, but its handier to do it in Yast2. Finally use KInternet (KDE) or QInternet (Gnome) to actually dial in

I got it!!!!!!!!!!!! I now have Suse 9.1 and Windows XP partitioned and the modem is working fine thank you for the help

maparus
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Just installed SUSE 10.0 (Eval.), very impressed, 2 problems (modem and graphics) Eerath SUSE / openSUSE 6 10-21-2005 06:18 AM
Modem not responding Suse 9.1 (Driver installed)) carrie Linux - Newbie 0 10-07-2004 03:09 AM
Finally installed Fedora and its up and running. NYAndy Linux - Newbie 10 02-11-2004 10:05 AM
Real Player 8 installed finally, but ......... troycus Linux - Newbie 4 09-27-2003 03:17 PM
Finally got my suse8.1 nvidia installed? MadKatMk2 Linux - Newbie 0 12-08-2002 11:00 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 05:46 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration