LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-27-2014, 07:29 AM   #1
slimsz
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2009
Posts: 10

Rep: Reputation: 0
Question Ethernet and USB ports not functioning after fresh install


Hi

i have tried , Linux Mint , Fedora and Ubuntu. I can't use mouse or Keyboard or any other USB 2.0 device. And Ethernet Wired connection status is "connecting" forever .

The USB 3.0 ports are working just fine

here are some pics i took from terminal

http://i.imgur.com/TvR3p1U.jpg

http://i.imgur.com/5KhnMLQ.jpg
 
Old 10-27-2014, 04:24 PM   #2
floppy_stuttgart
Member
 
Registered: Nov 2010
Location: Stuttgart, Germany
Distribution: Debian like
Posts: 795
Blog Entries: 2

Rep: Reputation: 75
Could you please describe hour hardware? link to a specification? put some diagnosis files here? (dmesg.. lspci.. lsusb.. see the forum what type of outputs are welcome)
 
Old 10-27-2014, 04:34 PM   #3
jefro
Moderator
 
Registered: Mar 2008
Posts: 17,195

Rep: Reputation: 2562Reputation: 2562Reputation: 2562Reputation: 2562Reputation: 2562Reputation: 2562Reputation: 2562Reputation: 2562Reputation: 2562Reputation: 2562Reputation: 2562
If it did work at one time and all you did was re-install then only a few choices left.

One is bios has somehow changed. Enable nic and usb 2.0 maybe. One some old systems you may have to enable legacy usb but it is rare.

Two is media is bad. Get new media to load OS.

Three is system died. Get new system.
 
Old 10-28-2014, 03:51 AM   #4
slimsz
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2009
Posts: 10

Original Poster
Rep: Reputation: 0
i found the problem online after some search , i had to enable IOMMU in the BIOS
 
Old 10-28-2014, 04:20 AM   #5
slimsz
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2009
Posts: 10

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Duplicate entry ..
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
unable to get wired ethernet working on fresh ubuntu 10.04 install NotSpartacus Linux - Networking 9 10-04-2011 09:52 PM
I moved, now my on board Ethernet, or PCI network card is not functioning salmanal Ubuntu 9 08-29-2009 10:40 AM
USB and Wireless problem in Kubuntu fresh install jiml8 Ubuntu 1 11-25-2007 09:52 PM
no sound or ethernet in fresh slackware 12 install Phoenix216 Slackware 18 09-12-2007 10:16 PM
USB 2.0 ports: devices not detected, but works fine with USB 1.1 ports (Kubuntu 6.06) KWTm Linux - Hardware 1 05-09-2007 05:42 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 05:49 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration