LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-23-2015, 12:53 PM   #1
AInx
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2015
Posts: 3

Rep: Reputation: Disabled
error: nam not working


Kindly help plz.
I installed Ns-allinonw-2.35 version. and wrote a simple code to begin with.
but I got the error
ns: finish: couldn't execute "nam": no such file or directory
while executing
"exec nam out.nam &"
(procedure "finish" line 7)
invoked from within
"finish"

I found a solution on some site saying u should go to the name directory and then type the command 'sudo make install'
I tried that, the bash asked for root pasword, I provided that and got the following responce:
make: *** No rule to make target `install'. Stop.

what to do now.
 
Old 08-23-2015, 01:50 PM   #2
knudfl
LQ 5k Club
 
Registered: Jan 2008
Location: Copenhagen, DK
Distribution: pclos2017 CentOS6.9 CentOS7.4 + 50+ other Linux OS, for test only.
Posts: 16,744

Rep: Reputation: 3319Reputation: 3319Reputation: 3319Reputation: 3319Reputation: 3319Reputation: 3319Reputation: 3319Reputation: 3319Reputation: 3319Reputation: 3319Reputation: 3319
Welcome to LQ.

? May be the old (year 2011) ns-allinone-2.35.tar.gz doesn't build nam ?

Usually no problems with the 'Nov 2014 update' ns-allinone-2.35_gcc482.tar.gz
( Updated to use all gcc versions 4.4.x .. 5.1.0 , + etc. updates )
https://drive.google.com/file/d/0B7S...ew?usp=sharing
Code:
tar xvf ns-allinone-2.35_gcc482.tar.gz
cd ns-allinone-2.35/
./install
cd nam-1.15/
sudo make install
cd ../ns-2.35/
sudo make install
Note : You can have as many ns-allinone-2.xx as you want, installed at the same time.
But : Do never add any *PATH text to .bashrc . Not required.


-

Last edited by knudfl; 08-23-2015 at 01:53 PM.
 
Old 08-23-2015, 03:17 PM   #3
AInx
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2015
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
thank you for replying,
1) I just wanted to clerify that the ns part is working fine.(as far as I understand). because I tried simple codes that did not include nam and they worked out fine.

2) I downloaded and installed the suggested version using the given code, the ns was installed correctly and for nam I was again asked for password....provided.... and same error.

[sudo] password for ainy:
make: *** No rule to make target `install'. Stop.

Last edited by AInx; 08-23-2015 at 03:41 PM.
 
Old 08-23-2015, 05:41 PM   #4
knudfl
LQ 5k Club
 
Registered: Jan 2008
Location: Copenhagen, DK
Distribution: pclos2017 CentOS6.9 CentOS7.4 + 50+ other Linux OS, for test only.
Posts: 16,744

Rep: Reputation: 3319Reputation: 3319Reputation: 3319Reputation: 3319Reputation: 3319Reputation: 3319Reputation: 3319Reputation: 3319Reputation: 3319Reputation: 3319Reputation: 3319
? Which Ubuntu version are you using ?


* A 'nam' package could be the solution for you :
http://www.linuxquestions.org/questi...-4175524760/#2
.. Download a package that fits your version / architecture (i386 or amd64),
.. and click the downloaded package to install it.


-
 
Old 08-25-2015, 02:08 AM   #5
AInx
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2015
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
I guess it doesn't matter now it got corrupted. But it was ubuntu 12.02 and I was using it in parallel with windows 7.
 
  


Reply

Tags
ns2


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
nam not working in ubuntu 10.04 reemlus Linux - Newbie 3 01-12-2014 09:36 AM
nam not working afsha2719 Linux - Software 1 04-20-2012 02:26 PM
nam not working ns2.33 fabe856 Linux - Software 3 04-20-2012 02:03 PM
nam not working in n2.33 in ubuntu 10.04 manjunath11 Linux - General 4 05-02-2011 03:00 AM
NAM is not working Nemi Ubuntu 3 03-19-2010 08:58 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 02:10 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration