LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Newbie (https://www.linuxquestions.org/questions/linux-newbie-8/)
-   -   email server won't POP mail... (https://www.linuxquestions.org/questions/linux-newbie-8/email-server-wont-pop-mail-249979/)

cadkins 11-01-2004 04:59 PM

email server won't POP mail...
 
I am trying to set up an email server. I have installed:

Slackware 10 and Courier-IMAP 3.08

I am using Courier to be both POP and SMTP server.

I ran nmap at port 25 was listening for SMTP, port 110 was listening for pop3 and port 143 was listeing for IMAP.

I then setup Kmail just to see if i could send and receive mail. THe sending part worked fine, but the incoming mail is not getting there.


When I try to check the mail, it asks for the password of the user and after typing it in, it fails. I have opened the ports on the router for both SMTP and POP3 and still nothing.

I know the user exists. I even tried to add a user through KUser and it still doesn't work.

Must be something silly that I'm missing. Please help...I think I'm about to loose it :(

Thanks in advance!!!

acid_kewpie 11-01-2004 05:08 PM

can you telnet to port 110 on the mail server? if not, the pop3 daemon won't be listening. i wouldn't be suprised if the default courier imap config was to only accept imap.. but that should be easily changes if that is the case.

cadkins 11-01-2004 06:23 PM

Since I don't have telnet on the linux box, I am telneting through another computer on the network.
I am using Putty.
I just log into the comptuer under my normal user and then type : telnet servername 110 right?

I will test it again tomorrow as work is over for day :) I think the last time I logged in that way, it would not accept my password....

Since the nmap was showing that pop3 was on port 110, does that not mean that it is listening to that port? It says that it is when I run the netstat -vat

I am so confused at this point :(

Thanks for the help! Any other suggestions?

cadkins 11-01-2004 06:28 PM

ok, it's killing me so i just tried it from home.

I logged into port 110 via telnet from home and this is what I did.

opened up a terminal and typed : telnet servername 110

it then said: Connected to servername
Escape character is '^]'.
+OK hello there.

this means that pop3 is listening on port 110 right?

ugh....thanks!

cadkins 11-01-2004 09:13 PM

well........it seems that it is listening to that port but when I do:

user me@mysite.com

it asks for the password and this is where it fails. Says the password is not right. Give me:
-ERR Invalid command.

I set the users up via the KUser interface. Maybe I didn't set them up with the right group combonation....

Thanks in advance!

cadkins 11-02-2004 02:33 PM

just wondering if anyone had any clues what I can check...

It is as if the authdaemond is not running. Is there a way I can check this to see if it's running?

trickykid 11-02-2004 06:32 PM

Quote:

Originally posted by cadkins
well........it seems that it is listening to that port but when I do:

user me@mysite.com

it asks for the password and this is where it fails. Says the password is not right. Give me:
-ERR Invalid command.

I set the users up via the KUser interface. Maybe I didn't set them up with the right group combonation....

Thanks in advance!

Authenticate yourself without the full email address, it will usually just be the username without the @blahblah...

cadkins 11-02-2004 06:43 PM

thanks. Actually I have an update.

I can now telnet into all the correct ports (SMTP, IMAP and POP) from my home and from my Windoze box that is on the same network.

I forgot about actually setting up the userdb....stupid me :(

Now...I can send mail to the email server and send email to everyone else (Yahoo account, etc...) however, I can not receive emails from outside of the server.

Make sense? So if you were to send me an email it would fail, if I sent an email from the server to the server, it would be fine.

Any ideas what I can check? The ports are open on the router....

Thanks in advance!


All times are GMT -5. The time now is 10:15 AM.