LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Latest LQ Deals
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-28-2017, 07:09 PM   #1
johnniedoo
Member
 
Registered: Jun 2014
Location: USA
Distribution: MINT17.3 Mate, Cinnamon , Mint MATE 18.1
Posts: 73

Rep: Reputation: Disabled
Display Unknown After RX490 GPU upgrade


I have tried as many things as I could find through Google,Duck Duck LInux searches. I tried Arandr, Xrandr but keep getting display unknown
I changed windows manager, now back to a reset Compiz, changed and added displays to the general tab a couple of times. i used Mate tweaker to set and reset but continue to be unable to get the 2 displays I have identified. I had a 7950 3gb OC gpu and all was fine , the only hardware change was to get the RX480.
I have one DVI and one HDMI, both are new and work with the Windows side of the dual boot set up
I check the clocks since at one time i had a problem with the sys clocks going haywire after the 18 lts install
I have the HDMI through my Onkyo SR608 then to a LG42LD550 and dvi to samsung 2430 monitor.
I am not sure where to go. I tried so many things I cant remember. but from any combination of a 'display unknown' or unable to identify monitors , displays combined with linux, mint 18 and more i cant remember. I reinstalled the xserv amd drivers a couple of times to see whether that would stimulate the recognition
I never had this kind of trouble with Linux as far as monitor ID. all i get is one giant pink rectangle 1920x1080 _77 refresh rate .in the display manager. both monitors are working but as mirrors .
i do have 2 displays as output in compiz 690x480+0+0 came default and i added the 1920 setting though it wasnt necessary since the display manager
xrandr --display gives only one 1920x1080 with refresh rate and i forget the other number/data but not much. I tried to add but nothing took. and i forget the exact reason other than it failed
I am hoping that in my intensity to fix it on my own I've overlooked some simple thing.
I am learning some things but am still pretty new on this. Ive tried for a week without changes and rather than just avoid the Linux side of the machine, I posted this.
I have tried 2 kernel updates to see whether maybe my RX480 8gb wasnt in the prior kernel. no luck there.
I am at 4.4.53 , or 1 before the list goes to 4.8 but by the time Mint 18.1 upgrade came out I am certain the rx480 was around so was grasping at straws by this time
Thanks
John
 
Old 01-29-2017, 08:16 AM   #2
ondoho
LQ Addict
 
Registered: Dec 2013
Posts: 17,426
Blog Entries: 10

Rep: Reputation: 5249Reputation: 5249Reputation: 5249Reputation: 5249Reputation: 5249Reputation: 5249Reputation: 5249Reputation: 5249Reputation: 5249Reputation: 5249Reputation: 5249
i think you missed telling us about your actual problem (with code please), or maybe it got lost in your flood of words...
 
Old 02-01-2017, 06:07 PM   #3
johnniedoo
Member
 
Registered: Jun 2014
Location: USA
Distribution: MINT17.3 Mate, Cinnamon , Mint MATE 18.1
Posts: 73

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
RX480 8gb GPU cant identify 2 displays.....

Quote:
Originally Posted by ondoho View Post
i think you missed telling us about your actual problem (with code please), or maybe it got lost in your flood of words...
I put the issue right in the title and the rest was what i did already
I forgot you've already asked me to limit info when you helped on another graphics issue,driver then ,too, i think
Ive found out that the RX480 has known driver issues or properly functioning drivers were not around-but now i think there are a few options the new "amdgpu' pro beta or part of 16.60 for linux.
I have to wait though. I was trying to get the added driver support or card support drivers and my computer shut down in a reboot. stayed black, nothing happened and i smelled the acrid smoke
i had not touched the inside of the thing in 2months either. could be a AIO cooler pump failed and over heated , not sure though. have on the bench, no more Mint 18.1 for a bit.
but, thank you for replying
Again, i guess I wrote too much..sorry
john
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Slackware 14, upgrade video drivers, mesa, X, haswell gpu support gnomiik Slackware 6 12-06-2015 10:52 AM
[SOLVED] With RPMFusion Packaging of Nvidia Drivers - do I need to do anything on GPU upgrade? DJOtaku Fedora 2 01-02-2015 08:20 PM
Unknown Display BertilF Linux - Newbie 1 04-19-2012 11:46 PM
c++ - how to find memory footprint of a GL display list (or mem usage on a GPU)? BrianK Programming 3 03-17-2008 01:14 PM
GUI problems ever since a GPU upgrade. Pengers Linux - Newbie 26 02-06-2006 07:30 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 06:28 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration