LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-04-2015, 11:10 AM   #1
kentkentkent
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2015
Distribution: Arch Linux
Posts: 15

Rep: Reputation: Disabled
devilspie configuration doesn't work with most programs.


I'm trying so get a few programs running on my second display using devilspie.

I have the configuration file "test.ds" under ~/.devilspie, and it looks like this:

Code:
( if
( begin
(contains (application_name) "nautilus" )
)
( begin
( set_viewport 2 )
( println "match" )
)
)
This config only works with "nautilus", "gnome-terminal" and "gedit". Why is that? I've tried other programs like "emulatonstation", "chromium", "google-chrome", "firefox", and "kodi", but they only open on my first monitor.
Any help on how to get these opening in the right monitor?
 
Old 10-12-2015, 04:42 PM   #2
ondoho
LQ Addict
 
Registered: Dec 2013
Posts: 6,785
Blog Entries: 3

Rep: Reputation: 1629Reputation: 1629Reputation: 1629Reputation: 1629Reputation: 1629Reputation: 1629Reputation: 1629Reputation: 1629Reputation: 1629Reputation: 1629Reputation: 1629
i assume you changed the application_name accordingly for those other programs.

you have to make sure that devilspie actually recognizes them under that name.

one way is to issue the command "xprop" from a terminal - the cursor should change to a crosshair now.
click it on the application you want to target.
the resulting output will tell you if you got the application_name right, and what other identifiers you can use (of course you have to read up on devilspie's documentation).
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] SCIM doesn't work for GTK programs any more kcynice Linux From Scratch 4 09-17-2012 10:25 PM
Need devilspie work around superseijin Linux - Newbie 0 02-20-2012 05:53 PM
Apache2 configuration - www alias doesn't work phil333 Linux - Newbie 7 10-14-2009 10:45 AM
Adding command privilege to /etc/sudoers doesn't work for some programs CJS Linux - General 9 05-13-2008 12:08 PM
kernel 2.6.7 configuration issues and mouse doesn't work Lord Zoltar Slackware 12 09-10-2004 05:11 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 03:45 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration