LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Latest LQ Deals
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-20-2018, 09:30 PM   #1
Captain Brillo
Member
 
Registered: Jul 2018
Location: Capital of Raccoon Nation
Distribution: Manjaro Cinnamon
Posts: 183

Rep: Reputation: 25
Cannot use qbittorrent cuz transmission


Running Mint 18.3 Sylvia/Cinnamon on 2 boxes

All of a sudden when I try to get a torrent, the default app is transmission, not qbittorrent.
even after I removed and purged transmission from one box and made sure that qbittorrent is the default for torrents

I just tried my other box; it has a clean, fresh install of Sylvia/Cinnamon on it too. Both boxes are on new disks.
Neither box can access torrents with qBittorrent. Or Deluge. Or anything but Transmission.

what is going on?

and what other info can I supply to get to the bottom of this?

Last edited by Captain Brillo; 07-20-2018 at 10:18 PM.
 
Old 07-20-2018, 10:18 PM   #2
AwesomeMachine
LQ Guru
 
Registered: Jan 2005
Location: USA and Italy
Distribution: Debian testing/sid; OpenSuSE; Fedora; Mint
Posts: 5,524

Rep: Reputation: 1015Reputation: 1015Reputation: 1015Reputation: 1015Reputation: 1015Reputation: 1015Reputation: 1015Reputation: 1015
Hi Captain Brillo,

Welcome!

Why don't you change the default torrent app to what you want? How are you launching the torrent client? By clicking on a file?
 
Old 07-20-2018, 10:37 PM   #3
Captain Brillo
Member
 
Registered: Jul 2018
Location: Capital of Raccoon Nation
Distribution: Manjaro Cinnamon
Posts: 183

Original Poster
Rep: Reputation: 25
I had a downloaded torrent file, so I right-clicked and then set qbittorrent as the default. That works. But if I try a fresh download of a torrent thenI get stuck with the default "transmission" with no other option. And how is this possible?

Both boxes are as installed with qbittorrent added. One has also had "transmission" removed and purged.

Both boxes are recent installs, there should be no background issues. (I crash and burn a lot - I'm now quite familiar with what usually works in Linux)

I'm not concerned about the torrents - what I don't like is that this install is doing strange things - on 2 boxes that have brand new disks, that have had the memory and processors thoroughly tested.

Any more thoughts?
 
Old 07-20-2018, 11:20 PM   #4
AwesomeMachine
LQ Guru
 
Registered: Jan 2005
Location: USA and Italy
Distribution: Debian testing/sid; OpenSuSE; Fedora; Mint
Posts: 5,524

Rep: Reputation: 1015Reputation: 1015Reputation: 1015Reputation: 1015Reputation: 1015Reputation: 1015Reputation: 1015Reputation: 1015
I don't think it's a hardware issue. Just try launching the client by itself, not through the web browser. If you truly a package, it can't be being used for anything. Did you maybe install it twice, once from source and once with the package manager?

Last edited by AwesomeMachine; 07-20-2018 at 11:22 PM.
 
Old 07-21-2018, 04:18 PM   #5
Captain Brillo
Member
 
Registered: Jul 2018
Location: Capital of Raccoon Nation
Distribution: Manjaro Cinnamon
Posts: 183

Original Poster
Rep: Reputation: 25
Got it, thanks to you.

There was more than one transmission client installed, but it wasn't me. The Mint install out multiples on board.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Transmission Client and Transmission-Daemon on Ubuntu lorisarvendu Linux - Software 0 02-27-2016 06:44 PM
Trying to sync qbittorrent to web page ( choose app ) cannot find qbittorrent in the jango42 Linux - Software 1 03-16-2014 11:57 AM
How can I transmit image in NS2? Is video transmission similar to image transmission? linuxuday Linux - Networking 4 03-21-2013 09:29 AM
No transmission circlesdisplayed for wirless transmission in ns2 susanthomas Linux - Newbie 2 05-23-2012 01:14 AM
[SOLVED] crash cuz of different pltfrom akshay_satish Linux - Newbie 21 06-30-2011 08:39 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 02:54 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration