LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-30-2011, 01:28 AM   #1
SarahGurung
Member
 
Registered: Jul 2011
Posts: 322

Rep: Reputation: Disabled
browser not opening at all in centos 5.6


well i am using centos 5.6 as well as windows 7 through dual boot...

internet connection is there in windows 7 and it is there in centos also but when i try to open the browser(default firefox) it doesnt open at all,the eth link is active as well,wat could be the possible problem?
 
Old 11-30-2011, 01:40 AM   #2
corp769
LQ Guru
 
Registered: Apr 2005
Posts: 5,817

Rep: Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002
Hello,

Try to run firefox from a terminal, and post any warnings and/or errors that appear in the output within the terminal session for me.

Cheers,

Josh
 
Old 11-30-2011, 01:51 AM   #3
SarahGurung
Member
 
Registered: Jul 2011
Posts: 322

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
well when i tried to open it from the terminal it gave the following error:

Could not find compatible GRE between version 1.9.2.13 and 1.9.2.13.
 
Old 11-30-2011, 01:59 AM   #4
corp769
LQ Guru
 
Registered: Apr 2005
Posts: 5,817

Rep: Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002
Run the following as root and report back if it has fixed the conflicting issue:
Code:
xulrunner --register-global
Please note that if it doesn't work, the proper command should be "xulrunner-1.9" instead.

Cheers,

Josh
 
Old 11-30-2011, 02:10 AM   #5
tajamari
Member
 
Registered: Jul 2007
Distribution: Red Hat CentOS Ubuntu FreeBSD OpenSuSe
Posts: 252

Rep: Reputation: 32
Are you passing through a transparent web proxying setup?
 
Old 11-30-2011, 03:29 AM   #6
SarahGurung
Member
 
Registered: Jul 2011
Posts: 322

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
corp769,i did as u said but it is still giving the same error..

And when i again ran the same command for the second time it gave the following warning:

Warning : Configuration file 'etc/gre.d/1.9.2.24.conf' already exists.
No action performed.


And when i went into etc/gre.d directory,the contents of gre.d.conf was:

gre.d # Registration file generated by xulrunner.Do not edit.
[1.9.2.24]
GRE_PATH=/usr/xulrunner-1.9.2
xulrunner=true
abi=x86-gcc3


And the contents of 1.9.2.24.conf is was also the same..

And Tajmari the browser was working till yesterday afternoon,it stopped aftr dat on its own,don't knw y..
 
Old 11-30-2011, 03:42 AM   #7
SarahGurung
Member
 
Registered: Jul 2011
Posts: 322

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Can u please tell me wat should i be doing next??
 
Old 11-30-2011, 04:03 AM   #8
SarahGurung
Member
 
Registered: Jul 2011
Posts: 322

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Anyone please????
 
Old 11-30-2011, 05:45 AM   #9
deep27ak
Senior Member
 
Registered: Aug 2011
Location: Bangalore, India
Distribution: RHEL 7.x, SLES 11 SP2/3/4
Posts: 1,195
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 221Reputation: 221Reputation: 221
Quote:
Originally Posted by SarahGurung View Post
Anyone please????
why don't you update or re-install firefox

be sure to take a backup of mozilla

Code:
#yum update firefox
 
Old 11-30-2011, 10:25 PM   #10
SarahGurung
Member
 
Registered: Jul 2011
Posts: 322

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Thanks Mr.Deepak,ur command worked and now the browser is opening....wow m so happy...thanks once again..

And when i opened it from the terminal,the page opened but it also said :

(Gecko:4206): GnomeUI-WARNING **: While connecting to session manager:
Authentication Rejected, reason : None of the authentication protocols specified are supported and host-based authentication failed.

Now can u tell me what was the problem(though it's working now..)?
 
Old 11-30-2011, 11:12 PM   #11
deep27ak
Senior Member
 
Registered: Aug 2011
Location: Bangalore, India
Distribution: RHEL 7.x, SLES 11 SP2/3/4
Posts: 1,195
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 221Reputation: 221Reputation: 221
Quote:
Originally Posted by SarahGurung View Post
Thanks Mr.Deepak,ur command worked and now the browser is opening....wow m so happy...thanks once again..

And when i opened it from the terminal,the page opened but it also said :

(Gecko:4206): GnomeUI-WARNING **: While connecting to session manager:
Authentication Rejected, reason : None of the authentication protocols specified are supported and host-based authentication failed.

Now can u tell me what was the problem(though it's working now..)?
can I see your
Code:
/etc/hosts
file??
 
Old 11-30-2011, 11:17 PM   #12
SarahGurung
Member
 
Registered: Jul 2011
Posts: 322

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Oh dats fine Mr.deepak...now it isnt giving such errors...thanks once again..i love this forum..
 
1 members found this post helpful.
Old 11-30-2011, 11:36 PM   #13
deep27ak
Senior Member
 
Registered: Aug 2011
Location: Bangalore, India
Distribution: RHEL 7.x, SLES 11 SP2/3/4
Posts: 1,195
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 221Reputation: 221Reputation: 221
Quote:
Originally Posted by SarahGurung View Post
Oh dats fine Mr.deepak...now it isnt giving such errors...thanks once again..i love this forum..
can you please mark the thread as "solved" so that it can help others as well
 
Old 12-02-2011, 08:05 PM   #14
corp769
LQ Guru
 
Registered: Apr 2005
Posts: 5,817

Rep: Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002
Updating firefox was going to be the next option for you, since most likely, the configuration was borked. But it looks like you have done this already
I had other stuff to do, so that's why I wasn't able to reply back in time. Anyways.... glad to see you have gotten your issue resolved!

Cheers and good luck,

Josh
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Browser not opening PeterHA48 Linux - Laptop and Netbook 14 02-18-2011 11:24 AM
console opening automatically with browser learner786 Linux - Newbie 2 05-09-2009 06:37 AM
Mozilla browser is not opening a4aniruddh Linux - Newbie 1 01-24-2009 02:16 PM
opening firefox browser cherith.brook Linux - Software 3 06-27-2008 10:06 AM
Hyperlinks not opening in web browser tshontikidis Linux - Software 7 03-28-2006 05:37 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 09:05 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration