Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!


  Search this Thread
Old 11-17-2006, 05:43 AM   #1
LQ Newbie
Registered: Nov 2006
Posts: 6

Rep: Reputation: 0
Beginner: Trouble with Netowork/Internet Pls help, Almost there :)


I am running Mandrivia 2007 Free edition on my desktop. I am connecting to my router through a USB wireless device 802.11g. Mandrivia had no problem recognizing it and i set up all the stuff. I can now see my router and am getting a signal strength (85-95%). It says it is connected however when i try to launch a page in any browser nothing loads. My gateway and ip address are correct. I have been playing around with it now for a day and cant work out what could be wrong. My router is 3com ADSL Wireless 11g Firewall Router (1m old). I have my firewall disabled and do not have to connect with a wep encryption key. There are other pcs on the network connecting to the router running windows. Do I have to change something on my router or upload something for it to recognize linux or something? Or am I just missing something on my network settings.

I tried Ubuntu earlier with my laptop. also could not figue out the wirless. However i got internet to work by running a lan cable from my desktop (wirless, windows) to my laptop.

Once i get this to work I will finally stop using windows (bit sick of it).

Thank you in advance for your support!
With kind regards
Old 11-17-2006, 08:39 AM   #2
Registered: Oct 2006
Location: Utah
Posts: 520

Rep: Reputation: 61
Have you tried pinging a know internet host by ip address?


If that works and pinging the name "" does not work, then you have an issue with DNS.

What are the contents of /etc/resolv.conf?
Old 11-19-2006, 01:45 PM   #3
LQ Newbie
Registered: Nov 2006
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: 0
here is my other stuff

IP Address. . . . . . . . . . . . :
Subnet Mask . . . . . . . . . . . :
Gateway . . . . . . . . . :
DNS Servers . . . . . . . . . . . :
Old 11-19-2006, 01:45 PM   #4
LQ Newbie
Registered: Nov 2006
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Hey guys! I tried pinging

[genfly@GeNfly ~]$ ping
PING ( 56(84) bytes of data.
64 bytes from icmp_seq=1 ttl=246 time=72.0 ms
64 bytes from ( icmp_seq=1 ttl=246 time=93.7 ms (DUP!)
64 bytes from icmp_seq=1 ttl=246 time=109 ms (DUP!)
64 bytes from icmp_seq=1 ttl=246 time=125 ms (DUP!)
64 bytes from icmp_seq=1 ttl=246 time=129 ms (DUP!)
64 bytes from ( icmp_seq=22 ttl=246 time=44.1 ms

Then used Konq to connect to my router... for a sec it connected and said: checking browser then:

An error occurred while loading
Timeout on server
Connection was to at port 80

Im so close i feel it


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PLS Help- trouble w/ internet connection Jack_Tripper Red Hat 3 10-03-2005 09:04 PM
Privoxy on a large netowork mattp Linux - Software 0 08-22-2005 02:47 PM
Extreme Beginner Having Monitor Trouble With Suse 9.1 Personal ajwoodier SUSE / openSUSE 3 04-22-2005 10:47 AM
Beginner Questions - free space and Internet RenoRulez Mandriva 11 02-04-2005 03:21 PM
pls pls pls help me ! i'm tired with httpd config on fedora apache 2.0.48 AngelOfTheDamn Fedora 0 01-24-2004 05:12 PM > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 08:18 AM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration