LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-26-2008, 04:50 AM   #1
yusufs
Member
 
Registered: Oct 2007
Posts: 162

Rep: Reputation: 30
ACPI=off during installation


Hai all,


Tried installing RHEL ES 4.0 and failed with the following

PCI PROBING HARDWARE..

so I suggested to add ACPI=OFF and PCI=NOMMCONF..
and the installation went fine.. and when I booted the machine, I got this error

no IRQ entries,using default mptable

Then I tried to remove the line ACPI=OFF from the booting from :


IT IS LIKE

root (hd1,o)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.9-42-EL smp ro root=LABEL=/ acpi=off rhgb
initrd /boot/initrd-2.6.9-42.Elsmp.img


I changed the above line to


kernel /boot/vmlinuz-2.6.9-42-EL smp ro root=LABEL=/ rhgb

and it boots and stops in UNCOMPRESSING LINUX


Anything else I have to change ?

I have windows XP Installed in the same machine in one more hardisk


Thanks
Yusuf
 
Old 07-28-2008, 06:50 AM   #2
Pearlseattle
Member
 
Registered: Aug 2007
Location: Zurich, Switzerland
Distribution: Gentoo
Posts: 973

Rep: Reputation: 118Reputation: 118
Well, on some machines I just had to disable acpi - that's it. Perhaps you have the same "problem"? But even with acpi disabled everything was fine for me.

So, to be honest, I have no clue how you could solve that problem, if you want to solve it, but you could anyway try as well with the options..
acpi=on
acpi=force
...and see what happens, or?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Why do I have to disable acpi and apm before installation then enable them afterwards Delacroix Linux - Laptop and Netbook 4 02-13-2008 04:55 AM
ACPI or APIC problem in installation of linux kvrk_karim18 Linux - Newbie 1 01-29-2008 10:28 AM
acpi, dma on cdrom, and other installation issues Murdock1979 Slackware - Installation 6 10-08-2007 04:21 PM
partial acpi installation... Arnaud_B Linux - General 6 07-23-2006 07:51 PM
ACPI Installation and Configuration rioch Linux - Newbie 4 12-11-2003 09:16 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 11:08 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration