LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-29-2004, 09:41 PM   #1
capnpayne
Member
 
Registered: Nov 2004
Location: Florida
Distribution: Slack 10.1
Posts: 56

Rep: Reputation: 15
2.6.9 Compile Issue


I'm compiling my 2.6.9 kernel under Slack 10 right now. I'm not particularly new to Slackware, but I'm new to kernel modification/compiling. During the "make oldconfig" step, I answered "n" to the "emu10k1" prompt. There's a problem: I want it. I'm compiling right now, and I'd like to know if I need to actually abandon this attempt and try again, or if there's any post-compilation steps I can take to recover my sound.
For reference, I have a fairly aged Sound Blaster Live from an old computer; it's the weakest component in my box.
 
Old 11-29-2004, 10:03 PM   #2
Psycho
Member
 
Registered: Feb 2002
Location: Carson City, Nevada
Distribution: Gentoo / SuSE 9.1 Pro (both A64)
Posts: 159

Rep: Reputation: 30
I don't know how Slack does things, but if it's make && make modules_install let it finish, then you can go right back into make menuconfig and make the one change you need. If the sound module is built in do make again and the sound stuff will be compiled and will all be re-linked, if it's a module you should be able to get away with just make modules_install.

make && make modules_install would be best really, it'll fly through the second time because most everything it made before is still usable.

hth,
--glenn
 
Old 11-29-2004, 10:41 PM   #3
capnpayne
Member
 
Registered: Nov 2004
Location: Florida
Distribution: Slack 10.1
Posts: 56

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Alright, thanks - I'm going to do that if I mess up this time.

The sound was the least of my concerns with my last compile. I let it work through anyway, because it didn't take much time and I wanted to see if I'd done anything else right. I hadn't. Back to menuconfig, thanks for the tip.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Slack 10.1 -- Mouse issue / X11 issue Pozican Linux - General 4 04-19-2005 03:44 AM
Winex compile issue redhatbadboi Linux - Games 3 03-04-2005 04:35 PM
kernel compile issue drisay Slackware 2 10-17-2004 12:52 PM
Having Issue w/ Truetype fonts - Mozilla Issue clove Linux - Software 4 02-18-2004 08:26 AM
CD-RW install/setup/scsi issue with k3b/xcdroast and kernel compile probs Texicle Slackware 17 01-09-2004 01:50 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 12:50 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration