LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-18-2008, 11:55 PM   #1
whistlercadana
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2008
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
vlan ubuntu 8.10 x86-64 problem


My VLAN on eth0 doesn't work even when ifconfig eth0.1 shows everything fine. tcpdump -i eth0.1 doesn't show anything.
However, for testing purpose, if I create VLAN between two similar machines installed with ubuntu 8.10, it works.

If the header issue mentioned here applies to my machines, it would still cause failure for the vlan crossover between two machines, wouldn't it?

Any suggestion?

I posted my question at
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=984404

Code:
$ sudo ethtool -i eth0
driver: e1000e
version: 0.3.3.3-k6
firmware-version: 5.6-2
bus-info: 0000:0a:00.0


$ uname -a
Linux s 2.6.27-7-server #1 SMP Tue Nov 4 20:16:57 UTC 2008 x86_64 GNU/Linux


$ lsmod |grep 802
8021q                  32032  0
garp                   17920  1 8021q
 
Old 12-19-2008, 12:02 AM   #2
whistlercadana
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2008
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
BTW, when using wireshark to view the packet sending out that's captured by tcpdump, I don't see 8021q tag (0x8100) after the mac address. Though i am not sure it should show up, see
http://lkml.indiana.edu/hypermail/li...07.2/1601.html
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
VLAN problem!! diroos Slackware 4 10-21-2010 07:56 AM
vlan problem getting strange on slackware not recievind packets amateen Slackware 0 09-25-2006 09:25 PM
VLAN problem !! diroos Linux - Networking 0 08-16-2006 06:03 AM
VLAN configuration - native VLAN and setting PVID kumarwaiting Linux - Networking 0 07-24-2006 03:51 AM
Need Life Raft! Kubuntu or Ubuntu / X86 or X86-64 carl0ski Ubuntu 3 07-09-2006 12:13 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking

All times are GMT -5. The time now is 02:38 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration