LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-18-2003, 06:55 PM   #1
emuub
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: North London, UK
Distribution: Fedora 14
Posts: 54

Rep: Reputation: 16
USR 56k ext modem in RH9/Gnome - finds wrong modem . . . .


Last month I ran RH7.3 for about a week: it correctly found the modem which is USR/ 3com model 5625 56k fax voice pro. - no problems. Access speed unknown

I've just installed RH9 and do have an internet connection BUT:

wvdial.conf insists that it is a "generic modem". So i ran
wvdialconf //etc/wvdial.conf and the result was a new modem declaration appended to the .conf fiile. The original entry remains at the 'top' of the file.
The modem speed is correctly stated and I still have i-net access.

Problems:
1) I don't know how to force it to recognise that I don't have a generic modem


2) The download speed is about 0.9Kb/sec !!!

Under windows I get typically around 7Kb/sec (ok i know its not hot but its ok like that)

Any helpful suggestions gratefully received.

If u need more info plse ask.

mik93
=============================================
 
Old 10-22-2003, 03:01 PM   #2
emuub
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: North London, UK
Distribution: Fedora 14
Posts: 54

Original Poster
Rep: Reputation: 16
Cool

1. The modem name is not relavant, its only the command chain which needs to be right.
2. Command chain is OK.

3. Used setserial -av /dev/ttyS1 to find the port details.

Port speed was set ABOVE its capability. reset speed to 115200.
set flow control to CRTSCTS on and XonXoff to off.

Wow ! connection speed now up to 5KBps.

Having learnt this on Linux I went to Windows and corrected the port setting there too !

problem solved.
============
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
USR 56k Ext modem/SuSE 9.1 problem penguins? Linux - Hardware 1 12-27-2004 03:47 PM
USR 56K modem only connects at 14.4K tonyingesson Linux - Networking 0 01-19-2004 03:31 AM
USR 56K modem only connects at 14.4K tonyingesson Linux - Wireless Networking 1 01-17-2004 11:52 AM
USR modem connect 14400 Linux/56K Windows coredump Linux - Hardware 1 01-02-2004 02:53 AM
U.S. Robotic USR 56K Internet Call Modem msj Linux - Newbie 1 08-21-2001 04:47 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking

All times are GMT -5. The time now is 09:40 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration