LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-24-2017, 04:47 PM   #1
gkasica
Member
 
Registered: Jan 2011
Location: Jackson WI
Distribution: Fedora Core/Generic
Posts: 116

Rep: Reputation: 0
Ubuntu 14.04.5 error via-rhine inconsistent rx descriptor


I've been seeing the effect of this error for a few months now in the system becoming virtually unresponsive but just caught the error yesterday,

via-rhine inconsistent rx descriptor

scrolling rapidly up the screen.

No idea of the cause as nothing but Ubuntu issued patches have been applied to the box.
Here is the relevant info that applies I think:

Ubuntu 14.04.5 LTS (GNU/Linux 3.13.0-100-generic i686)


# dmesg | grep -i eth
[ 2.156320] via-rhine 0000:00:12.0 eth0: VIA Rhine II at 0xfc030000, 00:13:d3:64:87:e1, IRQ 23
[ 2.157141] via-rhine 0000:00:12.0 eth0: MII PHY found at address 1, status 0x786d advertising 01e1 Link c5e1
[ 13.757297] Bluetooth: BNEP (Ethernet Emulation) ver 1.3


*-network
description: Ethernet interface
product: VT6102/VT6103 [Rhine-II]
vendor: VIA Technologies, Inc.
physical id: 12
bus info: pci@0000:00:12.0
logical name: eth0
version: 78
serial: 00:13:d3:64:87:e1
size: 100Mbit/s
capacity: 100Mbit/s
width: 32 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm bus_master cap_list ethernet physical tp mii 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd autonegotiation
configuration: autonegotiation=on broadcast=yes driver=via-rhine driverversion=1.5.1 duplex=full ip=64.250.105.236 latency=32 link=yes maxlatency=8 mingnt=3 multicast=yes port=MII speed=100Mbit/s
resources: irq:23 ioport:e200(size=256) memory:fc030000-fc0300ff

vi /etc/udev//rules.d/70-persistent-net.rules

# This file was automatically generated by the /lib/udev/write_net_rules
# program, run by the persistent-net-generator.rules rules file.
#
# You can modify it, as long as you keep each rule on a single
# line, and change only the value of the NAME= key.


# PCI device 0x1106:0x3065 (via-rhine)
SUBSYSTEM=="net", ACTION=="add", DRIVERS=="?*", ATTR{address}=="00:13:d3:64:87:e1", ATTR{dev_id}=="0x0", ATTR{type}=="1", KERNEL=="eth*", NAME="eth0"

Any idea if this is somehow related or what to do are appreciated. It only seems to appear under network load - i.e. when we're running backups to the box and pushing the network adapter (3 other servers @ 100MB-1000MB Full duplex on a 1000MB Full Duplex switch). This had been working fine for 12-18 months prior to the past 3-5 weeks. Again no hardware changes and no software except Ubuntu repos and updates. Backup is done by Bacula. I can provide versions on software etc. if needed.
 
Old 02-14-2017, 12:12 PM   #2
kentyler
Member
 
Registered: Dec 2008
Location: Newark Ohio
Distribution: Fedora Core
Posts: 270

Rep: Reputation: 37
I'd suggest going back a kernel version it sounds like a kernel issue. I've had similar issues with the network stack doing crazy things and it was always related to a kernel update.
 
Old 02-14-2017, 12:16 PM   #3
gkasica
Member
 
Registered: Jan 2011
Location: Jackson WI
Distribution: Fedora Core/Generic
Posts: 116

Original Poster
Rep: Reputation: 0
ok that would make sense possibly. iI'll have to look and see when the kernel up[dated and when this started.
 
  


Reply

Tags
driver, ethernet, network cards, ubuntu 14.04.1


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EPIC Fail - eth0 dissappeared: via-rhine: probe of blablabla failed with error -5 Mr_Nuke Linux - Networking 8 01-24-2017 07:55 PM
Unable to mount USB, Error: device descriptor read/64, error -71 shredder12 Linux - Hardware 2 02-16-2010 01:45 AM
USB Error: Device Descriptor read/64 error -71 ashraf.qadir Linux - Newbie 1 09-22-2009 09:41 AM
error 16 inconsistent file system velouria Linux - Newbie 8 04-18-2009 11:56 AM
Error 16 Inconsistent File Structure gwh480 Fedora 2 11-03-2007 11:53 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking

All times are GMT -5. The time now is 05:03 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration