LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-06-2009, 02:44 PM   #1
Bviper
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2006
Distribution: Debian 5.0
Posts: 14

Rep: Reputation: 0
Trying to install Intel NIC, driver loads but ifconfig doesn't recognize


Let me just start out with saying this is the first time I've ever actually compiled something, so its entirely possible I did something wrong.

Anyway I have a debian box here running "Linux 2.6.18-6-amd64" and an Intel EXPI9300PT which uses the 82572GI chipset.

I got the e1000e driver off of Intel's site and after much frustration got it compiled and loaded.

After using modprobe e1000e, it says Intel Corporation etc etc. However, I don't know where to go from here. Last night the card was somehow getting assigned eth3, but I couldn't get assign an IP to it. Today its not even being assigned an ethx.

Edit: Just a little update after I did rmmod e1000 and modprobe e1000e it came up as eth3. Ipconfig still would not recognize it however until I did dhclient. Which I'm not entirely sure why its working now, but after the dhclient it came up as eth5? and started working.

So I guess now I'm looking at how to make this permanent and load the NIC every time I reboot.

Last edited by Bviper; 01-06-2009 at 05:17 PM.
 
Old 01-07-2009, 01:35 AM   #2
rylan76
Senior Member
 
Registered: Apr 2004
Location: Potchefstroom, South Africa
Distribution: Fedora 17 - 3.3.4-5.fc17.x86_64
Posts: 1,508

Rep: Reputation: 100Reputation: 100
Not sure about Debian, but can't you just put the modprobe and ifconfig commandlines in /etc/rc.local, so that each time the system boots the commands will be executed to get the NIC working?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Intel PRO/1000 PL NIC Driver khan222 Linux - Hardware 4 08-14-2009 05:38 AM
Intel quad port NIC driver on SuSE 64bit AQG Linux - Networking 6 12-11-2006 06:44 PM
NFORCE 2 Sound - Old intel driver loads back psychoholic Linux - Hardware 1 01-20-2006 12:51 PM
MandrakeLinux-9.2: Will not recognize Intel NIC 82545EM nune Mandriva 10 12-12-2005 06:50 PM
lspci detects network card, but ifconfig cannot recognize it veritas Linux - Networking 1 03-03-2004 05:38 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking

All times are GMT -5. The time now is 06:40 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration