LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-12-2006, 02:32 AM   #1
Randall Slack
Member
 
Registered: Feb 2005
Location: Rotterdam, The Netherlands
Distribution: Debian - Ubuntu
Posts: 219

Rep: Reputation: 30
slow suse web browser loading behind suse router


dear all,

after discovering the wonder of linux exactly 1 year ago out of curiosity i have decided to convert our "all windows" set up in the office to a mixed solution and am working now to go all linux ithis year.

first thing i did was convert our file and print server (works great)

then i moved 1 desktop after some severe virus problem with outlook to suse 10.0 (earlier then planned, but except for some minor glitches it works like a charm)

then i moved the router from windows 2000 to suse 10.0

the whole setup works great, but after installing the router i noticed that the page loading in the browser (firefox + Konqueror)
on suse 10.0 started to take a long time, it seems to hang "looking up www.lq.com" for about 10 seconds and then the page loads fast as usual. (sometimes it doesn't hang though)

none of our XP computers have this problem, only the suse 10 desktop.

first i thought it might have been a problem caused by an update, but after making a maiden install without any upgrade i still had the same problem.

disabling the firewall on the desktop did not make any difference.

so please, if anybody has a hint where to look!!!



much obliged!
 
Old 01-14-2006, 06:48 PM   #2
Randall Slack
Member
 
Registered: Feb 2005
Location: Rotterdam, The Netherlands
Distribution: Debian - Ubuntu
Posts: 219

Original Poster
Rep: Reputation: 30
dear all,

if there's anything that i hate then its unreplied posts at LQ, especially when they're mine

don't really know why i didn't have this problem earlier when my router was still windows 2000, if somebody can explain i'm more than happy to hear about it.

in the meanwhile the problem is solved bij changing the dns to static, nameserver 1 + 2 to 4.2.2.3 and 4.2.2.2 on both the router and the suse desktops, (it didn't had something to do with IPV6 in this case), and now my browsing flies like it should again.


case closed!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
browser loading very very slow robinmckenzie Linux - Software 3 01-25-2007 10:58 AM
Slow FTP and web suse 9.1 rmaynard Linux - Wireless Networking 1 02-16-2005 01:17 AM
Slow Web Browsing On My Suse 9.1 Pro, have tried it all!! ofvergara SUSE / openSUSE 6 12-02-2004 10:43 AM
Suse 9 - Slow Web Browser goulartca Linux - Software 9 03-30-2004 05:50 AM
I need a non GUI web browser for my router. Posty Slackware 7 10-23-2003 05:10 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking

All times are GMT -5. The time now is 05:23 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration