LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Latest LQ Deals
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-16-2003, 07:08 PM   #1
bjojoi
Member
 
Registered: Jan 2003
Location: Oslo
Distribution: Debian, Mandrake 9.0
Posts: 40

Rep: Reputation: 15
Samba trouble


I have trouble mounting the home directory on my mandrake installation. I've tried from 4 different linux installations and 1 W2k installation.

I have a laptop with the same configurations that works fine, but for some reason i can't seem to make this installation work.

i get a strange errormessage

8012: session setup failed: ERRSRV - ERRbadpw (Bad password - name/password pair in a Tree Connect or Session Setup are invalid.)
SMB connection failed

I know 100% shure that the password is correct. Anyone know about antything else that can be wrong??
 
Old 02-16-2003, 10:12 PM   #2
verigoth
Member
 
Registered: May 2002
Posts: 179

Rep: Reputation: Disabled
encrypted passwords = yes in the global options section
 
Old 02-16-2003, 11:19 PM   #3
fataldata
Member
 
Registered: Jun 2002
Location: Breckenridge, Colorado
Distribution: Ubuntu Hardy 8.04
Posts: 101

Rep: Reputation: 15
My prob seeing RH8 files from Win2k was fixed by verigoth's suggestion. Symptoms for me were i could see the linux hostname but not access any files.
 
Old 02-17-2003, 05:09 AM   #4
bjojoi
Member
 
Registered: Jan 2003
Location: Oslo
Distribution: Debian, Mandrake 9.0
Posts: 40

Original Poster
Rep: Reputation: 15
i do have the encrypt password = yes in the global section? should i make this no????
 
Old 02-17-2003, 05:13 AM   #5
bjojoi
Member
 
Registered: Jan 2003
Location: Oslo
Distribution: Debian, Mandrake 9.0
Posts: 40

Original Poster
Rep: Reputation: 15
that actually worked. thanks. Does anyone know why it worked?
 
Old 02-17-2003, 09:29 AM   #6
fataldata
Member
 
Registered: Jun 2002
Location: Breckenridge, Colorado
Distribution: Ubuntu Hardy 8.04
Posts: 101

Rep: Reputation: 15
All i know is that by default Win2k encrypts passwords. B4 i figured this out all I could browse the WORKGROUP from my Window's PC's but was denied access to the Linux server. Good thing my buddy gave me an admin book. I had a tough time finding the answer online or in man pages.
 
Old 02-17-2003, 11:26 AM   #7
bjojoi
Member
 
Registered: Jan 2003
Location: Oslo
Distribution: Debian, Mandrake 9.0
Posts: 40

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I have 2 similar mandrake installations on 2 different computers. from PC1 to PC2 it works fine to mount the disk with samba and samba is set to encrypted password = yes, but the other way around it doesn't work without seting the encrypted password = no. I don't understand why.
 
Old 02-17-2003, 01:47 PM   #8
gauge73
Member
 
Registered: Jan 2003
Location: Dallas, TX
Distribution: Fedora Core 4
Posts: 420

Rep: Reputation: 30
Win2k encrypts passwords by default. I believe that Linux (or more specifically samba) does not. Therefore, if you have password encryption set to true on your server only the Win2k server should be able to connect if the other linux distros are not explicitly set to encrypt. If you set encryption to false on the server you'll have the exact opposite.

Here's a question for you, though -- Why don't you use NFS for the linux distros and SMB for the Win2k server?
 
Old 02-17-2003, 02:35 PM   #9
bjojoi
Member
 
Registered: Jan 2003
Location: Oslo
Distribution: Debian, Mandrake 9.0
Posts: 40

Original Poster
Rep: Reputation: 15
i have samba installed on my laptop. it is accesible from both linux and w2k. the w2k isn't to important for me cause it is on the same computer as the samba i'm having trouble with. the rest of the computers are running linux. w2k is only for colin mcrae rally :-)

There is still a mysteri why the samba on my laptop works fine, while the samba on the other computer doesn't. they had excactly the same configuration (copied smb.conf) and they have the same distro on them. now my samba works because i changed encrypted password = no, but encrypted password is still set to yes on my laptop. w2k on my friends laptop didn't manage to connect to samba when encrypted password = yes neither was linux.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Samba trouble c0uchm0nster Linux - Networking 21 05-20-2005 11:00 AM
samba install trouble nbolli Linux - Software 1 09-17-2004 06:02 PM
trouble with Samba and Win2K spike0 Linux - Networking 10 08-24-2004 09:56 PM
samba trouble: not available bjojoi Linux - Networking 0 08-25-2003 05:26 PM
samba trouble mattymcg88 Linux - Networking 7 06-02-2003 08:57 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking

All times are GMT -5. The time now is 01:22 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration