LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-23-2004, 04:35 AM   #1
zulfilee
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: India
Distribution: Redhat,Fedora
Posts: 430

Rep: Reputation: 39
RTL8019(AS) in Redhat 7.2 showing no activity


Our company has developed a new system with Digital Logic processor.

I have installed Red Hat 7.2 [Kernel 2.4.7-10] on it.
The network chip is RTL80190(AS) [ISA based]

Red hat is able to identify the device and configure it but my RTL card is
not showing any sign of activity.

The driver used - ne
IRQ - 5
IO - 0x220 [for pnp]

When I type ifconfig it shows the ipaddress configured,the MAC address of the card but on RX of eth0 its showing error count.
No packets are getting recieved

The module has been inserted properly.I tried lsmod and lsdev.
But no packets are coming out of the card.

I tried the same card on windows and its working properly.


Note:I`ve also tried with the card configured in jumperless mode.

Any help on your part will be extremely helpful.
 
Old 06-23-2004, 09:52 PM   #2
winsnomore
Member
 
Registered: May 2004
Location: USA
Distribution: #1 PCLinuxOS -- for laughs -> Ubuntu, Suse, Mepis
Posts: 315

Rep: Reputation: 31
Try disabling PNP and reboot.
RTL chips that seems to be a problem, check other posts for the same.
 
Old 06-23-2004, 11:47 PM   #3
zulfilee
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: India
Distribution: Redhat,Fedora
Posts: 430

Original Poster
Rep: Reputation: 39
Actually the network card gets detected without a problem.
When I typed

modprobe ne

The module got inserted and interrupt is alsom getting generated.

But its not transmitting any packets.

When I typed dmesg it shows

eth0 bogus packet size:2056 status=oXX nxpg=0XX

continously.

[Will BIOS play any role in this?]

Thanks in advance
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
mp3's showing up on redhat 9 machine problem bmfmyth Red Hat 3 07-05-2004 02:50 PM
isapnp rtl8019 not working. Cannot get to the internet Guayacan Slackware - Installation 1 01-04-2004 11:08 AM
RealTek RTL8019 Network Card Module rwelch Linux - Networking 1 02-28-2003 07:39 PM
RealTek RTL8019 Network Card rwelch Linux - Networking 2 02-26-2003 06:26 AM
I successfully installed redhat 7.1. It appears my server has no activity for a perio adamrau Linux - Software 1 09-18-2001 08:14 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking

All times are GMT -5. The time now is 09:36 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration