LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-04-2004, 10:40 PM   #1
tonic889
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2004
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
PPPOE Connection on startup


For a long time, my pppoe connection came up automatically when my computer started up, as part of the network startup script in RedHat 9.0.

Recently, the network script stopped being able to bring up the ppp connection automatically. I started logging messages to syslog, and I see this:

Aug 3 21:03:12 watchtower network: Bringing up interface ppp0: failed
Aug 3 21:03:17 watchtower pppd[415]: LCP: timeout sending Config-Requests
Aug 3 21:03:17 watchtower pppd[415]: Connection terminated.
Aug 3 21:03:21 watchtower pppoe[416]: Timeout waiting for PADO packets
Aug 3 21:03:21 watchtower pppd[415]: Exit.

I have googled on the error messages contained in this excerpt and found many, many varying responses, none of which have been of much help. Further complicating things is the fact that if I log in and bring up the connection manually ('ifup ppp0' from the command line), everything works fine. How could the script fail during startup, but work when I start it manually?

If there are logs/configuration files that would be helpful, please let me know.

Thanks.
 
Old 08-04-2004, 11:21 PM   #2
ppuru
Senior Member
 
Registered: Mar 2003
Location: Beautiful BC
Distribution: RedHat & clones, Slackware, SuSE, OpenBSD
Posts: 1,791

Rep: Reputation: 50
*perhaps* the required modules do not get loaded when adsl-start is attempted at startup.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HowTo startup pppoe automatically before logging in? Mathsniper Debian 3 09-18-2005 12:58 AM
PPPoE connection setup Tarts Linux - Networking 1 12-31-2003 07:46 PM
Can't use shorewall wt pppoe connection Ether Mandriva 4 09-08-2003 09:54 PM
rc-pppoe @ startup Maego Slackware 2 07-15-2003 02:46 AM
pppoe adsl connection tonyh Linux - Networking 0 05-22-2002 08:29 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking

All times are GMT -5. The time now is 01:17 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration