LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-25-2003, 09:03 AM   #1
JamesM
Member
 
Registered: Jul 2003
Location: london (UK)
Distribution: slackware 9.0
Posts: 36

Rep: Reputation: 15
please help - ifconfig/ethernet question


Hi, I have an ASUS motherboard with built in ethernet (broadcom 10/100) and have just installed slackware 9. I have the broadcom driver sorted out but if I do ifconfig, only the loopback info is shown. If i do ifconfig -a, eth0 info is shown too and mentions the broadcom NIC.

Does this mean eth0 is there and ready to go but needs to be activated? Can I do that with ifconfig eth0 up?

Any help is VERY appreciated!
 
Old 07-25-2003, 09:04 AM   #2
bentz
Member
 
Registered: Mar 2003
Distribution: Fedora, Mac OSX
Posts: 362

Rep: Reputation: 30
try 'ifup eth0'
 
Old 07-25-2003, 09:06 AM   #3
jasonlambert
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Location: London, UK
Distribution: Slackware(x2), Debian, Redhat(x2)
Posts: 14

Rep: Reputation: 0
you may need to configure the ethernet settings, IP address etc.

Slackware uses "netconfig", which is a semi-gui for you do do this.

At the end it will ask to probe for network cards, if you have the driver sorted alredy, DECLINE THE OFFER

Jason
 
Old 07-25-2003, 09:10 AM   #4
JamesM
Member
 
Registered: Jul 2003
Location: london (UK)
Distribution: slackware 9.0
Posts: 36

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Thanks for the quick replies - I'll try your suggestions this evening - already done netconfig so I think the ethernet is all set up, just doesn't seem to be activated. Hopefully ifup eth0 will sort that

cheers
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
second ethernet interface will not configure using ifconfig akay Linux - Hardware 0 12-14-2004 07:45 PM
ifconfig question blackzone Linux - Networking 2 09-15-2004 04:19 AM
ifconfig counter question masterJ Linux - General 4 10-15-2003 10:53 AM
ifconfig up/down ->Expert question hampel Linux - Networking 10 10-01-2003 12:36 PM
ifconfig expert question hampel Linux - Networking 2 06-25-2003 04:16 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking

All times are GMT -5. The time now is 02:39 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration