LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-24-2017, 01:42 PM   #1
sailschooner
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2015
Posts: 28

Rep: Reputation: Disabled
openmpi problem


I have a problem with OpenMpi-1.7.2:

@:./ex1 returns "WE have 1 processors" as it should

@:mpirun ex1 returns "WE have 1 processors" as it should

@:mpirun -np 2 ex1 returns "WE have 2 processors" and "Hello Processor 1 at node master reporting for duty" as it should

@:mpirun -np 2 -host master ex1 returns "WE have 2 processors" and "Hello Processor 1 at node master reporting for duty" as it should

@:mpirun -np 2 -hostfile hostfile ex1 returns "WE have 2 processors" and "Hello Processor 1 at node master reporting for duty" as it should (provided hostfile contains only "master")

BUT @:mpirun -np 2 -host master,slave1 ex1 (w or w/out -np 2) freezes, nothing happens however I experiment with it. I have re ./configured, maked and make installed a couple of time to no avail. .bashrc is as it should be.

It doesn't seem to be a network problem, ping works OK, so do Samba, and SSH. NFS is there (is it really necessary?) I have tried the same commands with other compiled Fortran programs, with a small variety of compilers with the same result. Other compiled programs with no MPI connotations are fine.

Id be very grateful for any help anyone can give.

Adrian
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SSH-OpenMPI problem sailschooner Linux - Server 0 01-21-2016 03:44 AM
Problem with OpenMPI in an SMP server with OpenSuse microbeatic Linux - Server 1 11-03-2011 06:16 PM
problem with Openmpi mahdi109 Linux - Server 5 10-29-2011 11:22 AM
un-installing openmpi sara.y Linux - Software 3 07-18-2009 08:57 AM
problem with openmpi hanamilani Linux - Software 7 01-16-2009 01:22 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking

All times are GMT -5. The time now is 11:07 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration