LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-30-2003, 04:23 PM   #1
joeljensen
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2002
Posts: 20

Rep: Reputation: 0
Angry NFS mounting problem


I have the following machine setup;
Server Solaris 2.8
Client Redhat 8.0
mkdir /direct

The following command works fine

mount -t nfs -w server:/apps/links /direct/soft

I want to use automount instead. I have edited /etc/auto.master to have the following;

/direct auto.test

I have edited /etc/auto.test to have the following;

soft server:/apps/links

The following command appears to run with no errors but /direct/soft does not exist

[root@life etc]# init.d/autofs reload
Checking for changes to /etc/auto.master ....
Start /usr/sbin/automount /direct /etc/auto.test

I have also tried creating /direct/soft to no avail.

Any ideas?
 
Old 02-07-2003, 04:00 AM   #2
jharris
Senior Member
 
Registered: May 2001
Location: Bristol, UK
Distribution: Slackware, Fedora, RHES
Posts: 2,243

Rep: Reputation: 47
I've never played with the automounter but why are your using it? Unless you're on a very large distributed network you're going to introduce more of an overhead mounting/unmounting your filesystems than just leaving them connected.

cheers

Jamie...
 
Old 02-07-2003, 06:23 PM   #3
Darin
Senior Member
 
Registered: Jan 2003
Location: Portland, OR USA
Distribution: Slackware, SLAX, Gentoo, RH/Fedora
Posts: 1,024

Rep: Reputation: 45
have you tried:

/etc/fstab:
server:/apps/links /direct/soft nfs defaults 1 0
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
nfs client on knoppix 3.9 - problem mounting nfs drive Rod Butcher Linux - Networking 1 09-21-2005 05:18 AM
nfs mounting problem Frustin AIX 5 02-04-2005 12:29 PM
problem mounting NFS goldkanal Linux - Networking 3 01-30-2005 01:56 PM
NFS mounting problem KePSuX Linux - Networking 16 06-26-2003 11:18 PM
Mounting NFS Problem Help!! Sabeer Linux - Networking 4 05-21-2003 12:45 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking

All times are GMT -5. The time now is 08:25 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration