LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-15-2004, 11:40 AM   #1
tapanga
Member
 
Registered: Sep 2003
Distribution: Mandrake 9.1
Posts: 41

Rep: Reputation: 15
need help troubleshooting eth1 problem


the system will not bring up eth1 when i try to activate it, gets the message
"device or resource is busy" - FAILED

What steps do i take in troubleshooting such a problem??
eth0 is configured as 192.168.0.254 and eth1 is configured for DHCP
(running k12ltsp)

thanks in advance
 
Old 04-15-2004, 12:20 PM   #2
JJX
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Greece
Distribution: Debian
Posts: 345

Rep: Reputation: 31
maybe this help: http://www.linuxquestions.org/questions/history/150964
 
Old 04-15-2004, 12:21 PM   #3
itsme86
Senior Member
 
Registered: Jan 2004
Location: Oregon, USA
Distribution: Slackware
Posts: 1,246

Rep: Reputation: 59
What command are you using to try to activate it? Is it already listed in 'ifconfig'?
 
Old 04-15-2004, 12:34 PM   #4
tapanga
Member
 
Registered: Sep 2003
Distribution: Mandrake 9.1
Posts: 41

Original Poster
Rep: Reputation: 15
thank you, it turns out all i needed to do was disable plug and play o/s
how would i have known that without the help of this forum, thank you. Everything seems to be working now.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
cannot activate eth1 using ifup or using ifcfg-eth1 akay Linux - Hardware 10 12-16-2010 06:10 AM
eth1 problem abhishekgedam Linux - Networking 6 11-26-2005 08:38 PM
eth1 added, mysql connections FROM this machine are from eth1. Need bound to eth0??? kreese Linux - Networking 9 03-31-2004 01:12 PM
Kernel 2.4.22 finds eth0 and eth1 but 2.6.0 does not find eth1 coollink Linux - Networking 3 01-13-2004 08:32 PM
Troubleshooting NIS+ - login problem discostu Linux - Networking 2 11-21-2003 10:46 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking

All times are GMT -5. The time now is 08:22 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration