LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-29-2006, 12:54 PM   #1
hpladd
Member
 
Registered: Feb 2003
Distribution: Kubuntu
Posts: 142

Rep: Reputation: 15
Marvell 88E8001 Controller not working in Kernel 2.6.17


Hey all,

After upgrading to kernel 2.6.17-1.2142 my onboard nic will not work.

I am aware that the sk98lin driver used in my previous kernel 2.6.11-1.1369_FC4 is depreciated. The latest kernel 2.16.17-1.2142_FC4 offers the replacement driver module of skge.

The onboard nic has worked with the kernel 2.6.17-1.2142 and the skge module in the past.

It failed in this most recent reinstall of FC4.

The nic works if I boot to the previous kernel. It uses a DNS of 192.168.1.254 to connect. This is different than that of the "service network restart" (below).

It appears that the nic is assigned an ip address, yet can't connect to the internet. This suggests to my noobie sensibilities that the nic is working, but something is wrong with the connection scripts.

Quote:
# service network restart
Shutting down loopback interface: [ OK ]
Bringing up loopback interface: [ OK ]
Bringing up interface eth0:
Determining IP information for eth0...PING 192.168.1.254 (192.168.1.254) from 192.168.1.97 eth0: 56(84) bytes of data.

--- 192.168.1.254 ping statistics ---
3 packets transmitted, 0 received, +3 errors, 100% packet loss, time 2009ms
, pipe 4
PING 192.168.2.1 (192.168.2.1) from 192.168.2.102 eth0: 56(84) bytes of data.

--- 192.168.2.1 ping statistics ---
3 packets transmitted, 0 received, +3 errors, 100% packet loss, time 2009ms
, pipe 4
failed.
The following may be helpful:

Quote:
# lsmod | grep skge
skge 38353 0

# cat /etc/modprobe.conf
alias eth0 skge
alias eth0 sk98lin
...

# cat /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0
DEVICE=eth0
BOOTPROTO=dhcp
HWADDR=00:134:78:12:2F
ONBOOT=yes
TYPE=Ethernet
Thanks
 
Old 08-30-2006, 02:21 PM   #2
Tinkster
Moderator
 
Registered: Apr 2002
Location: in a fallen world
Distribution: slackware by choice, others too :} ... android.
Posts: 23,067
Blog Entries: 11

Rep: Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910
Moved at OPs request.


Cheers,
Tink
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gigabit support in Marvell Yukon ethernet controller not working Lars79 Slackware 4 03-09-2006 08:17 AM
Marvell Semiconductor 88E8001 Gigabit Lan PCI Driver xbaez Ubuntu 4 01-24-2006 08:16 AM
Marvell 88E8001 problem et_user Linux - Hardware 0 11-01-2005 03:20 AM
Installing Marvell 88E8001 Drivers munki020 Linux - Newbie 1 07-01-2005 12:53 AM
Marvell Yukon 88E8001 and Mandrake 10 fredmonard Linux - Hardware 2 06-06-2005 03:58 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking

All times are GMT -5. The time now is 02:23 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration