LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-29-2004, 07:59 PM   #1
Firebox
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2004
Distribution: still trying to decide, red hat or knoppix
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
LISa not detecting network card


well im trying to setup my linux box so that it will be connected to the home network (which completely consists of computers on winxp) and then through that to a router and out to the internet, but when i try to setup using the LISa daemon guided setup, it does not detect my D-link RTL8139 card, the following are the results i got from a couple different commands:

with lsmod i got:
Module Size Used by Not tainted
parport_pc 24776 1 (autoclean)
lp 7492 0 (autoclean)
parport 22496 1 (autoclean) [parport_pc lp]
autofs4 8724 0 (unused)
af_packet 13448 0 (unused)
soundcore 3364 0
8139too 17096 0 (unused)
mii 2112 0 [8139too]
serial 51844 1
apm 9612 1
rtc 6876 0

with lspci -v i got:
00:00.0 Host bridge: VIA Technologies, Inc. VT82C585VP [Apollo VP1/VPX] (rev 23)
Flags: bus master, 66Mhz, medium devsel, latency 64

00:07.0 ISA bridge: VIA Technologies, Inc. VT82C586/A/B PCI-to-ISA [Apollo VP] (rev 25)
Flags: bus master, medium devsel, latency 0

00:07.1 IDE interface: VIA Technologies, Inc. VT82C586/B/686A/B PIPC Bus Master IDE (rev 06) (prog-if 8a [Master SecP PriP])
Flags: bus master, medium devsel, latency 64
I/O ports at 6000 [size=16]

00:0a.0 VGA compatible controller: Silicon Integrated Systems [SiS] 86C326 5598/6326 (rev 0b) (prog-if 00 [VGA])
Subsystem: Silicon Integrated Systems [SiS] SiS6326 GUI Accelerator
Flags: bus master, 66Mhz, medium devsel, latency 64
Memory at e0000000 (32-bit, prefetchable) [size=8M]
Memory at e0800000 (32-bit, non-prefetchable) [size=64K]
I/O ports at 6200 [size=128]
Expansion ROM at <unassigned> [disabled] [size=64K]
Capabilities: [40] Power Management version 1

00:0b.0 Ethernet controller: D-Link System Inc RTL8139 Ethernet (rev 10)
Subsystem: D-Link System Inc DFE-530TX+ 10/100 Ethernet Adapter
Flags: bus master, medium devsel, latency 64, IRQ 11
I/O ports at 6300 [size=256]
Memory at e0810000 (32-bit, non-prefetchable) [size=256]
Capabilities: [50] Power Management version 2

with ifconfig -a i got:
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:50:BA:B9:C7:2B
BROADCAST MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:100
RX bytes:0 (0.0 b) TX bytes:0 (0.0 b)
Interrupt:11 Base address:0x4000

lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:50 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:50 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:3260 (3.1 KiB) TX bytes:3260 (3.1 KiB)

with /sbin/lspci i got:
00:00.0 Host bridge: VIA Technologies, Inc. VT82C585VP [Apollo VP1/VPX] (rev 23)
00:07.0 ISA bridge: VIA Technologies, Inc. VT82C586/A/B PCI-to-ISA [Apollo VP] (rev 25)
00:07.1 IDE interface: VIA Technologies, Inc. VT82C586/B/686A/B PIPC Bus Master IDE (rev 06)
00:0a.0 VGA compatible controller: Silicon Integrated Systems [SiS] 86C326 5598/6326 (rev 0b)
00:0b.0 Ethernet controller: D-Link System Inc RTL8139 Ethernet (rev 10)


please post any further questions and i will try to answer them, though i am a big newbie. thank you for whatever support you can provide.
 
Old 04-01-2004, 02:55 PM   #2
Firebox
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2004
Distribution: still trying to decide, red hat or knoppix
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
bump
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wireless Card Not detecting network dasjestyr Linux - Hardware 5 10-31-2005 05:16 AM
10.2 not detecting network card jnsg Slackware 19 09-30-2005 09:39 PM
Debian not detecting my network card pwaring Debian 17 03-30-2004 10:51 AM
LISa Not Seeing Network Card 4ohfour Linux - Networking 3 01-26-2004 05:53 PM
Help with detecting and configuring network card kalikoder Linux - Networking 2 01-17-2004 09:14 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking

All times are GMT -5. The time now is 12:31 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration