LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-01-2014, 07:14 PM   #1
geekmaxwell
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2014
Posts: 3

Rep: Reputation: Disabled
issue with uefi pxe boot on rhel 6.5 as pxe server


I have setup rhel 6.5 as pxe server and trying to perform uefi pxeboot.
prior to this, i have done legacy pxe boot on same pxe server successfully.
when pxe client attempts uefi pxe boot,
client broadcasts DHCPDISCOVER and pxe server received it and pxe server reverts with DHCOFFER.
but pxe client is not broadcasting DHCPREQUEST after this, it keeps on sending DHCPDISCOVER until pxe server times out.

what could be the issue here?
 
Old 04-01-2014, 07:46 PM   #2
jefro
Moderator
 
Registered: Mar 2008
Posts: 20,573

Rep: Reputation: 3302Reputation: 3302Reputation: 3302Reputation: 3302Reputation: 3302Reputation: 3302Reputation: 3302Reputation: 3302Reputation: 3302Reputation: 3302Reputation: 3302
Is your system fully tested to work as uefi pxe boot?
 
Old 04-01-2014, 07:54 PM   #3
geekmaxwell
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2014
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Quote:
Originally Posted by jefro View Post
Is your system fully tested to work as uefi pxe boot?
This is first time I am trying to enable uefi pxe boot on this system.
I have setup dhcp.conf, tftp and nfs for installation media to boot uefi pxe.

Last edited by geekmaxwell; 04-01-2014 at 08:02 PM.
 
Old 04-02-2014, 03:27 PM   #4
jefro
Moderator
 
Registered: Mar 2008
Posts: 20,573

Rep: Reputation: 3302Reputation: 3302Reputation: 3302Reputation: 3302Reputation: 3302Reputation: 3302Reputation: 3302Reputation: 3302Reputation: 3302Reputation: 3302Reputation: 3302
According to MS pages, some machines were not capable of uefi pxe boot even though they had both uefi and pxe available. Might contact the vendor of the system to be sure.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
need help regarding PXE boot through 1G,10 G UEFI using centos 6.5 elili Linux - Networking 1 03-19-2014 09:04 PM
UEFI PXE server elilo.conf configuration miszum Linux - Networking 2 08-05-2011 12:31 PM
PXE remote boot issue with Intel gigabit ET Dual port server adapter ramu.kavati Linux - Server 1 11-25-2009 08:49 AM
PXE remote boot issue with Intel gigabit ET Dual port server adapter ramu.kavati Linux - Software 0 11-25-2009 04:04 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking

All times are GMT -5. The time now is 02:23 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration