LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-08-2004, 06:37 PM   #1
unixops72
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2003
Location: Texas
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Cool Internet/Network connectivity


Hi all:

I just installed Linux 7.1 on a parition with Win98 and XP. My network connectivity is fine w/ the Internet and my 3 computer LAN when it comes to Win98 and XP.

However, I cannot connect to any websites with Linux. I get a Netscape Error unable to locate any server. I have a cable modem connected to my router and router to my computers. Can you please direct me on where to begin to resolve this issue.

Thanks
 
Old 01-09-2004, 02:18 AM   #2
thanhtq
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2004
Location: viet nam
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
I have had a problem like this.
I'm a newbie of Linux User! Plz show me the way in detail.
I'm using the ADSL router to connect internet for all computers.
Thanks lot!

Last edited by thanhtq; 01-09-2004 at 02:23 AM.
 
Old 01-09-2004, 09:06 AM   #3
koswo
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: Drieslinter, Belgium
Distribution: Fedora Core 3 / Knoppix 3.7
Posts: 53

Rep: Reputation: 15
Maybe you'll have to change some settings on your router. My Linksys router, for example, has a setup page which I can access with a web browser: http://IP_ADDRESS_OF_ROUTER.

koswo
 
Old 01-09-2004, 12:00 PM   #4
dubman
Member
 
Registered: Jan 2003
Distribution: Redhat 9, Fedora Core 1, Suse 8
Posts: 188

Rep: Reputation: 30
do you have an IP address?

Post the output of of "ifconfig -a" and "route"
 
Old 01-09-2004, 08:35 PM   #5
unixops72
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2003
Location: Texas
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thanks for all input:

I tried ipconfig -a & route commands and I got a:
bash: ipconfig: command not found
error. And the same error for route.

anymore input on what my next step for troubleshooting would be appreciated.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SuSE 9.3 strange network connectivity - no internet Lars09002 Linux - Networking 5 06-07-2005 05:44 AM
No Internet Connectivity laltupi Linux - Networking 1 07-19-2004 10:34 AM
Internet Connectivity is a NO-GO Help Please!! ClericPreston Linux - Newbie 1 06-04-2004 07:36 PM
No network connectivity beyond network card linux8 simplimarvelous Linux - Networking 1 02-18-2003 10:22 PM
RedHat 6.0 - no network/internet connectivity with Linksys 4-Port Cable/DSL Router AnthraxAssassin Linux - Networking 1 11-19-2002 04:57 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking

All times are GMT -5. The time now is 07:55 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration