LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-12-2004, 07:13 AM   #1
maestro_ba
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2004
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
Question How to force ethernet device to work at 10Mbit/s?


Hi there,

I have a linux mandrake 9.1 server connected to a firewall equipment, using a router in between. My server's ethernet device supports 10/100Mbit/s, although the router only supports 10Mbit/s. I have been noticing some packet loss in the communications through the firewall, and i can't even establish a ftp or telnet connection from outside to inside the network. That is, sometimes it does work (the ftp), but it takes too long asking for the authentication and eventualy it times out.


1 - Does anybody know how can i force eth1 to run at 10Mbit/s? (just to make sure...)
2 - Does anybody know why am I having the ftp/telnet problem? (connection extremely slow)
3 - Any tips?

Thanks a lot,

maestro
 
Old 07-12-2004, 07:20 AM   #2
zorrolero
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Location: Cologne (Germany)
Distribution: Debian
Posts: 13

Rep: Reputation: 0
hi maestro,

check the manpage of "mii-tool"...there is a parameter "-F" for your problem.

greetz
zorrolero
 
Old 07-12-2004, 11:19 AM   #3
maestro_ba
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2004
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
mii-tool worked in my eth0 device (currently disconnected), but when I tryed it in my eth1 device (Fast Ethernet Card) the following message appeared:

> mii-tool --advertise=10baseT-FD,10baseT-HD eth1

SIOCGMIIPHY on 'eth1' failed: Operation not supported

So, I still don't know what to do...

Anyway, thanks a lot.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
force firewire ipod as scsi device sda2 mrnegitoro Linux - Hardware 0 03-23-2005 11:47 AM
Forcing a 10/100 Ethernet card to 10Mbit Maranza Linux - Networking 1 12-17-2003 08:04 PM
How can i exact 10Mbit on 100Mbit ethernet card ?? QueerDomi Linux - Networking 1 11-29-2003 04:39 PM
Force Redhat 9 ethernet settings ohleary Linux - Networking 1 11-07-2003 02:02 PM
'force user' options does not work? Cps530 Linux - Security 2 10-04-2002 07:16 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking

All times are GMT -5. The time now is 12:36 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration