LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-14-2013, 08:26 PM   #1
mark_alfred
Senior Member
 
Registered: Jul 2003
Location: Toronto, Ontario, Canada
Distribution: Ubuntu Linux 14.10
Posts: 1,148

Rep: Reputation: 112Reputation: 112
fax interferes with pppoe connection


Hello. I have efax set up, run using efax-gtk as a front end. I connect to the Internet with adsl using pppoe, via a phone line in an OvisLink external modem/router (connected to the computer's network card). For efax, I have an internal 56k modem.

I connect to the Internet using "pppoe-start" command run as root. When I use efax to answer a phone call, the Internet is disconnected. After the phone call is ended, the OvisLink thingy will click a couple of times and then reconnect with the Internet (I then will have to rerun the "pppoe-start" command.)

Generally when a phone call is received the Internet connection is unaffected. But when it is efax answering the call, the Internet disconnects briefly. Is there something I can do to have this not happen?

I use Vector Linux 7.0 on a Pentium IV.

Code:
mark:$ lspci 
02:0b.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82557/8/9/0/1 Ethernet Pro 100 (rev 08)
02:0d.0 Serial controller: 3Com Corp, Modem Division 56K FaxModem Model 5610 (rev 01)
The ethernet modem/router I'm referring to is this one (an OV-711C ADSL Dual Port Modem/Router).

Last edited by mark_alfred; 01-14-2013 at 08:27 PM.
 
Old 01-15-2013, 05:03 PM   #2
lcole
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Oregon
Distribution: Ubuntu
Posts: 50

Rep: Reputation: 18
Do you have a DSL filter on your modem line? They are usually supplied with the DSL modem.
 
1 members found this post helpful.
Old 01-16-2013, 09:19 AM   #3
mark_alfred
Senior Member
 
Registered: Jul 2003
Location: Toronto, Ontario, Canada
Distribution: Ubuntu Linux 14.10
Posts: 1,148

Original Poster
Rep: Reputation: 112Reputation: 112
I did not. But I did add filters onto it, and that has solved it. Thanks.

Last edited by mark_alfred; 01-16-2013 at 09:24 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
need help pppoe connection aimenm Linux - Networking 1 12-07-2011 08:55 AM
Missing /var/run/pppoe.conf-pppoe.pid.pppoe file acraig Debian 2 11-02-2010 07:24 PM
Connection to network interferes with xauthority? nouwen Linux - Newbie 0 03-24-2004 12:49 PM
PPPoE connection setup Tarts Linux - Networking 1 12-31-2003 07:46 PM
LAN connection interferes with modem/KPPP ShakyJake Linux - Networking 3 04-22-2003 03:16 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:49 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration