LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-20-2015, 07:39 AM   #1
bradvan
Member
 
Registered: Mar 2009
Posts: 367

Rep: Reputation: 61
efi pxe boot problems


I'm trying to set up kickstart (RHEL 6) with PXE on some new servers with UEFI. In wireshark, I can see the server getting it's ip address. It next arps the default gateway. It then does 4 DHCPv6 queries (not using ipv6) and then repeats. It never seems to try and grab the pxe files and boot from them. In /var/lib/tftpboot/pxelinux, I have the bootx64.efi file, efidefault, C0A800BF, splash.xpm.gz, and RHEL6 directory. In the RHEL6 directory are initrd.img, ks.cfg, and vmlinuz.

I never see the server ask for the efidefault file or the C0A800BF. Any ideas what I may be missing?

Thanks!
 
Old 11-20-2015, 10:55 AM   #2
bradvan
Member
 
Registered: Mar 2009
Posts: 367

Original Poster
Rep: Reputation: 61
OK, I discovered through looking at the packets that my problem comes from the fact that my kickstart server is dual homed. Once I deleted the part of the dhcpd.conf that was for the second interface, it started working (in the packet capture I saw that the tftp server given was the other interface - not the correct one). So, I just need to search and review setting up a dual-homed dhcp server.

Thanks for taking a look!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Can't find /boot/efi/EFI/Slackware/vmlinuz kernel configuration ironQiu Slackware 4 02-09-2015 06:21 AM
issue with uefi pxe boot on rhel 6.5 as pxe server geekmaxwell Linux - Networking 3 04-02-2014 02:27 PM
boot efi disk with without a non-efi bios pc... masavini Programming 1 11-12-2013 08:48 PM
problem in displaying message on RHEL6 on EFI during PXE boot indus123 Linux - Kernel 2 10-03-2013 03:13 AM
PXE boot problems with SuSe Qazmon Linux - General 0 02-09-2007 11:07 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking

All times are GMT -5. The time now is 07:13 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration