LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-16-2003, 02:18 AM   #1
fabwifi
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Location: France
Distribution: Mdk9.1
Posts: 16

Rep: Reputation: 0
Question DWL650 / Mandrake9.1


Hello !!

I install DWL650 on PC with Mandrake9.1.
Card have solid light, it's recognize by PC.
But I don't have ifup-wi0, I've ifup-wireless.
I install package for iwconfig.
ifconfig wireless don't work.
With ifconfig, I see "lo : 127.0.0.1 ......... "
route "127.0.0.0 .......... "

What I do ?

Thanks for your response.

fabwifi

PS : excuse me for my english. it's the first time I write.
 
Old 07-16-2003, 02:36 AM   #2
fabwifi
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Location: France
Distribution: Mdk9.1
Posts: 16

Original Poster
Rep: Reputation: 0
NEXT ...!!!
$ lsmod

Module Size Used by Not tainted
nls_cp850 4316 1 (autoclean)
vfat 11820 1 (autoclean)
fat 37944 0 (autoclean) [vfat]
prism2_cs 71152 0 (autoclean) (unused)
p80211 22156 0 (autoclean) [prism2_cs]
isofs 27988 1 (autoclean)
zlib_inflate 21156 0 (autoclean) [isofs]
nls_iso8859-15 4092 2 (autoclean)
udf 90464 0 (autoclean)
sg 34636 0 (autoclean) (unused)
st 29488 0 (autoclean) (unused)
sr_mod 16920 0 (autoclean) (unused)
sd_mod 13100 0 (autoclean) (unused)
scsi_mod 103284 4 (autoclean) [sg st sr_mod sd_mod]
ide-cd 33856 1 (autoclean)
cdrom 31648 0 (autoclean) [sr_mod ide-cd]
nfsd 74256 0 (autoclean)
orinoco_cs 5652 0 (unused)
orinoco 36972 0 [orinoco_cs]
hermes 7524 0 [orinoco_cs orinoco]
ds 8456 1 [prism2_cs orinoco_cs]
yenta_socket 13056 1
pcmcia_core 57184 0 [prism2_cs orinoco_cs ds yenta_socket]
af_packet 14952 0 (autoclean)
floppy 55132 2
supermount 15296 2 (autoclean)
usb-uhci 24652 0 (unused)
usbcore 72992 1 [usb-uhci]
rtc 8060 0 (autoclean)
ext3 59916 2
jbd 38972 2 [ext3]

$ card ident
socket 0 :
product info : "D", "Link DWL-650 11 Mbps WLAN cards", "Version 01.02", ""
manfid : 0x0156, 0x0002
function : 6 (network)

HARDDRAKE :
Vendeur : Ricoh Co Ltd
BUS : PCI
Identification BUS : 1180:475:4000:0
Position sur le bus : 0:11:0
Description : RL5c475
Module : yenta_socket
Classe Materiel : BRIDGE_CARDBUS
 
Old 07-17-2003, 01:35 AM   #3
fabwifi
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Location: France
Distribution: Mdk9.1
Posts: 16

Original Poster
Rep: Reputation: 0
2 cards !!

I've 2 cards and none is "attached" to the card.
Pcmcia scripts broke ?
Look pcmcia message logs.

(response JT de hp.com)
 
Old 07-18-2003, 01:50 AM   #4
fabwifi
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Location: France
Distribution: Mdk9.1
Posts: 16

Original Poster
Rep: Reputation: 0
up up !!

up

 
Old 07-18-2003, 03:49 AM   #5
fabwifi
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Location: France
Distribution: Mdk9.1
Posts: 16

Original Poster
Rep: Reputation: 0
config

$ ifconfig
lo Lien encap:Boucle locale
inet adr:127.0.0.1 Masque:255.0.0.0
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:50 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:50 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 lg file transmission:0
RX bytes:3296 (3.2 Kb) TX bytes:3296 (3.2 Kb)

$ iwconfig
lo no wireless extensions

$ lspci -n
bash : no commande

$ dmesg
Linux version 2.4.21-0.13mdk (flepied@bi.mandrakesoft.com) (gcc version 3.2.2 (Mandrake Linux 9.1 3.2.2-3mdk)) #1 Fri Mar 14 15:08:06 EST 2003
BIOS-provided physical RAM map:
BIOS-e820: 0000000000000000 - 000000000009fc00 (usable)
BIOS-e820: 0000000000100000 - 0000000004000000 (usable)
BIOS-e820: 00000000fff80000 - 0000000100000000 (reserved)
64MB LOWMEM available.
ACPI: have wakeup address 0xc0001000
On node 0 totalpages: 16384
zone(0): 4096 pages.
zone(1): 12288 pages.
zone(2): 0 pages.
Kernel command line: BOOT_IMAGE=linux ro root=301 devfs=mount acpi=off
Local APIC disabled by BIOS -- reenabling.
Found and enabled local APIC!
Initializing CPU#0
Detected 179.630 MHz processor.
Console: colour VGA+ 80x25
Calibrating delay loop... 357.99 BogoMIPS
Memory: 61344k/65536k available (1410k kernel code, 3804k reserved, 1118k data, 136k init, 0k highmem)
Dentry cache hash table entries: 8192 (order: 4, 65536 bytes)
Inode cache hash table entries: 4096 (order: 3, 32768 bytes)
Mount cache hash table entries: 512 (order: 0, 4096 bytes)
Buffer-cache hash table entries: 4096 (order: 2, 16384 bytes)
Page-cache hash table entries: 16384 (order: 4, 65536 bytes)
CPU: L1 I cache: 8K, L1 D cache: 8K
CPU: L2 cache: 256K
Intel machine check architecture supported.
Intel machine check reporting enabled on CPU#0.
CPU: After generic, caps: 0000fbff 00000000 00000000 00000000
CPU: Common caps: 0000fbff 00000000 00000000 00000000
CPU: Intel Pentium Pro stepping 09
Checking 'hlt' instruction... OK.
POSIX conformance testing by UNIFIX
enabled ExtINT on CPU#0
ESR value before enabling vector: 00000000
ESR value after enabling vector: 00000000
Using local APIC timer interrupts.
calibrating APIC timer ...
..... CPU clock speed is 179.6242 MHz.
..... host bus clock speed is 59.8744 MHz.
cpu: 0, clocks: 598744, slice: 299372
CPU0<T0:598736,T1:299360,D:4,S:299372,C:598744>
mtrr: v1.40 (20010327) Richard Gooch (rgooch@atnf.csiro.au)
mtrr: detected mtrr type: Intel
ACPI: Subsystem revision 20030122
ACPI: Disabled via command line (acpi=off)
PCI: PCI BIOS revision 2.10 entry at 0xfd9e1, last bus=0
PCI: Using configuration type 1
PCI: Probing PCI hardware
PCI: ACPI tables contain no PCI IRQ routing entries
PCI: Probing PCI hardware (bus 00)
Limiting direct PCI/PCI transfers.
Activating ISA DMA hang workarounds.
isapnp: Scanning for PnP cards...
isapnp: Card 'CS4236B Audio'
isapnp: 1 Plug & Play card detected total
Linux NET4.0 for Linux 2.4
Based upon Swansea University Computer Society NET3.039
Initializing RT netlink socket
apm: BIOS version 1.2 Flags 0x03 (Driver version 1.16)
Starting kswapd
VFS: Disk quotas vdquot_6.5.1
devfs: v1.12c (20020818) Richard Gooch (rgooch@atnf.csiro.au)
devfs: boot_options: 0x1
pty: 256 Unix98 ptys configured
Serial driver version 5.05c (2001-07-08) with HUB-6 MANY_PORTS MULTIPORT SHARE_IRQ SERIAL_PCI ISAPNP enabled
ttyS00 at 0x03f8 (irq = 4) is a 16550A
ttyS01 at 0x02f8 (irq = 3) is a 16550A
RAMDISK driver initialized: 16 RAM disks of 32000K size 1024 blocksize
Uniform Multi-Platform E-IDE driver Revision: 7.00beta-2.4
ide: Assuming 33MHz system bus speed for PIO modes; override with idebus=xx
PIIX3: IDE controller at PCI slot 00:07.1
PIIX3: chipset revision 0
PIIX3: not 100% native mode: will probe irqs later
ide0: BM-DMA at 0xffa0-0xffa7, BIOS settings: hdaio, hdbio
ide1: BM-DMA at 0xffa8-0xffaf, BIOS settings: hdcio, hddio
hda: Maxtor 82560A4, ATA DISK drive
hdb: probing with STATUS(0x00) instead of ALTSTATUS(0x50)
hdb: probing with STATUS(0x00) instead of ALTSTATUS(0x50)
blk: queue c03cb420, I/O limit 4095Mb (mask 0xffffffff)
hdc: CRD-8240B, ATAPI CD/DVD-ROM drive
ide0 at 0x1f0-0x1f7,0x3f6 on irq 14
ide1 at 0x170-0x177,0x376 on irq 15
hda: host protected area => 1
hda: 5001728 sectors (2561 MB) w/256KiB Cache, CHS=620/128/63, DMA
Partition check:
/dev/ide/host0/bus0/target0/lun0: p1 p2 < p5 p6 >
md: md driver 0.90.0 MAX_MD_DEVS=256, MD_SB_DISKS=27
md: Autodetecting RAID arrays.
md: autorun ...
md: ... autorun DONE.
NET4: Linux TCP/IP 1.0 for NET4.0
IP Protocols: ICMP, UDP, TCP, IGMP
IP: routing cache hash table of 512 buckets, 4Kbytes
TCP: Hash tables configured (established 4096 bind 8192)
Linux IP multicast router 0.06 plus PIM-SM
NET4: Unix domain sockets 1.0/SMP for Linux NET4.0.
RAMDISK: Compressed image found at block 0
Freeing initrd memory: 108k freed
VFS: Mounted root (ext2 filesystem).
Mounted devfs on /dev
Journalled Block Device driver loaded
kjournald starting. Commit interval 5 seconds
EXT3-fs: mounted filesystem with ordered data mode.
Mounted devfs on /dev
Freeing unused kernel memory: 136k freed
Real Time Clock Driver v1.10e
usb.c: registered new driver usbdevfs
usb.c: registered new driver hub
usb-uhci.c: $Revision: 1.275 $ time 15:32:56 Mar 14 2003
usb-uhci.c: High bandwidth mode enabled
usb-uhci.c: USB UHCI at I/O 0xff80, IRQ 11
usb-uhci.c: Detected 2 ports
usb.c: new USB bus registered, assigned bus number 1
hub.c: USB hub found
hub.c: 2 ports detected
usb-uhci.c: v1.275:USB Universal Host Controller Interface driver
usbdevfs: remount parameter error
EXT3 FS 2.4-0.9.19, 19 August 2002 on ide0(3,1), internal journal
Adding Swap: 266072k swap-space (priority -1)
kjournald starting. Commit interval 5 seconds
EXT3 FS 2.4-0.9.19, 19 August 2002 on ide0(3,6), internal journal
EXT3-fs: mounted filesystem with ordered data mode.
inserting floppy driver for 2.4.21-0.13mdk
Floppy drive(s): fd0 is 1.44M
FDC 0 is a National Semiconductor PC87306
Linux Kernel Card Services Kernel Version
options: [pci] [cardbus] [pm]
PCI: Enabling device 00:11.0 (0000 -> 0002)
PCI: No IRQ known for interrupt pin A of device 00:11.0. Please try using pci=biosirq.
Yenta IRQ list 0000, PCI irq0
Socket status: 30000810
cs: IO port probe 0x0c00-0x0cff: clean.
cs: IO port probe 0x0100-0x04ff: excluding 0x290-0x297 0x378-0x37f 0x4d0-0x4d7
cs: IO port probe 0x0a00-0x0aff: clean.
cs: memory probe 0xa0000000-0xa0ffffff: clean.
hermes.c: 4 Jul 2002 David Gibson <hermes@gibson.dropbear.id.au>
orinoco.c 0.13a (David Gibson <hermes@gibson.dropbear.id.au> and others)
orinoco_cs.c 0.13a (David Gibson <hermes@gibson.dropbear.id.au> and others)
orinoco_cs: RequestIRQ: Resource in use
Installing knfsd (copyright (C) 1996 okir@monad.swb.de).
hdc: ATAPI 24X CD-ROM drive, 128kB Cache, DMA
Uniform CD-ROM driver Revision: 3.12
SCSI subsystem driver Revision: 1.00
udf: registering filesystem
cdrom: open failed.
end_request: I/O error, dev 02:00 (floppy), sector 0
end_request: I/O error, dev 02:00 (floppy), sector 0
UDF-fs DEBUG lowlevel.c:57:udf_get_last_session: XA disk: yes, vol_desc_start=12948
UDF-fs DEBUG super.c:1426:udf_read_super: Multi-session=12948
UDF-fs DEBUG super.c:415:udf_vrs: Starting at sector 12964 (2048 byte sectors)
UDF-fs DEBUG super.c:442:udf_vrs: ISO9660 Primary Volume Descriptor found
UDF-fs DEBUG super.c:445:udf_vrs: ISO9660 Supplementary Volume Descriptor found
UDF-fs DEBUG super.c:451:udf_vrs: ISO9660 Volume Descriptor Set Terminator found
UDF-fs: No VRS found
ISO 9660 Extensions: Microsoft Joliet Level 3
ISOFS: changing to secondary root
 
Old 07-21-2003, 01:21 AM   #6
fabwifi
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Location: France
Distribution: Mdk9.1
Posts: 16

Original Poster
Rep: Reputation: 0
nobody help me ?

????
 
Old 07-21-2003, 02:07 AM   #7
akaBeaVis
LQ Guru
 
Registered: Apr 2003
Location: Maryland
Distribution: Slack 9.1,10 Mandrake 10,10.1, FedCore 2,3, Mepis 2004, Knoppix 3.6,3.7, SuSE 9.1, FreeBSD 5.2
Posts: 1,109

Rep: Reputation: 45
Quote:
PCI: No IRQ known for interrupt pin A of device 00:11.0. Please try using pci=biosirq.
The above appears to be the first problem, until it's solved you can't go any furthur. Can you check the bios settings on your machine? specifically the ones pertaining to the PCIC?
 
Old 07-29-2003, 03:22 AM   #8
fabwifi
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Location: France
Distribution: Mdk9.1
Posts: 16

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thanks !
The problem is the PC.
I install without problem on other PC !
I've now parse error with /usr/include/linux/ethtool.h
parse error before "u32"
when I want install Airtraft.
 
Old 08-18-2003, 07:56 AM   #9
fabwifi
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Location: France
Distribution: Mdk9.1
Posts: 16

Original Poster
Rep: Reputation: 0
solution

Elixar said : "comment out ethtool.h in /usr/include/linux/wireless.h"
but it's not in comment, then I get comment it, and it run.
Now, I mus to configure it.
Bye.
 
Old 11-26-2003, 02:09 PM   #10
didjr
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Location: Tallahassee, Fl
Distribution: Looking
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Hello All,
I'm new to Linux and I have SuSE 8.2 installed on my Sony laptop. I have a problem.

1. I have the DWL-650 V.P1. I don't know what chipset it uses or even how to deturmin the chipset. I need help installing this card and getting it to work. I also have the Linksys WCP11 Ver.4 and it does not work right either. HELP Kernel Ver 2.4.20.SuSE
 
Old 11-27-2003, 12:49 AM   #11
woodyboyd
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Posts: 7

Rep: Reputation: 0
Check posting by "kingkevbo". He and several others have exchanged dialog concerning the P1.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
dwl650+ and mandrake10.1 problem Birgi Linux - Hardware 0 08-20-2005 03:46 AM
DLink DWL650 on SuSE 9.0 hgadgil Linux - Laptop and Netbook 2 12-10-2003 12:07 PM
cant make DLINK DWl650+ working rkhan_1 Red Hat 0 09-01-2003 01:51 AM
D-link DWL650+ moosedaddy Linux - Hardware 0 07-24-2003 10:44 AM
DWL650 / Mdk9.1 fabwifi Linux - Laptop and Netbook 2 07-21-2003 03:45 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking

All times are GMT -5. The time now is 11:12 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration