LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 02-24-2013, 11:04 PM   #1
neopandid
Member
 
Registered: Aug 2011
Location: Russia
Distribution: Debian
Posts: 31

Rep: Reputation: Disabled
Debian Squid box suddenly uses ipv6 - Google HTTP requests are extremely slow.


I have 6 Debian Squid boxes with two nics.
I didn't have any problem with them but today I realized that Debian boxes are using ipv6 connections on eth0 cards.
(I realized this when I was updating)
and because of this Google (http) requests are too slow.
I check google request in front of the squid machines with ipv4 on a windows7 machine and everything is fine. Fast as usual.
I had this issue on and after IPV6 Day, but back then I have no time to inspect this and later found out that problem was gone. But now it started again.

What should I do to solve this ?
Thanks in advance.

Last edited by neopandid; 02-24-2013 at 11:12 PM. Reason: typo
 
Old 02-25-2013, 07:48 AM   #2
maxut
Senior Member
 
Registered: May 2003
Location: istanbul
Distribution: debian - redhat - others
Posts: 1,188

Rep: Reputation: 50
try:

tcp_outgoing_address 127.0.0.1
or
tcp_outgoing_address [external-interface-ipv4]


good luck.
 
1 members found this post helpful.
Old 03-07-2013, 10:19 PM   #3
neopandid
Member
 
Registered: Aug 2011
Location: Russia
Distribution: Debian
Posts: 31

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
I solved my problem by disabling the ipv6 in kernel.

echo net.ipv6.conf.all.disable_ipv6=1 > /etc/sysctl.d/disableipv6.conf

After that you have to reboot.

Thanks
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Debian 6.x.x extremely slow on fetching websites. remusrm Debian 12 12-06-2012 11:05 AM
Extremely slow internet browsing on debian 6 austinium Linux - Newbie 2 09-07-2012 12:29 PM
debian gnome 2.30 extremely slow with mouse and keyboard mp1508 Linux - Newbie 3 07-01-2012 08:05 AM
Debian Quadcore with 150 mount.cifs going extremely slow on commands like 'ls' permalac Linux - Server 2 07-12-2010 02:40 AM
New Slackware box, upload Extremely slow, download normal? fireman949 Linux - Networking 1 02-10-2005 01:20 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:08 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration