LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-08-2002, 02:53 AM   #1
Rutnut
Member
 
Registered: Dec 2000
Posts: 112

Rep: Reputation: 15
D-Link problems


Hi,

Having fun with Linux but not with my D-link ethernet card this is the problem :

It is not detected so this is what I have tried to do:

It is a D-Link DFE 530TX PCI Ethernet card with the VIA 86C100A Rhine II (and 3043 Rhine I) Chipset.

On boot up of SuSE version 7
I get three errors

1. KERNELD You almost certainly do not want to run this with Kernel 2.2.X ( I have Kernel 2.2.16 )

2. Eth0 FAIL and Eth1 FAIL

3. NFS Servnfssvc Not implemented FAIL ( I think this is if I want my computer to be a server from how the manual reads - can't you tell I'm a beginner )

Once I am in I call up YAST 1 and then type in my password I then choose from the options screen

SYSTEM ADMINISTRATION
NETWORK CONFIGURATION
NETWORK BASE CONFIG

Under Type of I choose - ETHERNET
Under Type of Device - Eth0 or Eth1
Under IP ADDRESS I Type the same as the one I use under Windows

Then I save using F10

I then choose
INTEGRATED HARDWARE into SYSTEM
CONFIGURE NETWORK DEVICE
and then I highlight NETWORK DEVICE TYPE
and choose Via VT86 c100A Rhine-11

after all that and re-checking the manual It is stll not loaded, I have even done the Xconfig from usr/src/linux and checked the Network options and the D-Link is highlighted.

Can anyone help me get this blasted card working, it works fine with the other OS.

Regards ABSOLUTE BEGINNER
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems with D-Link G630 SuSE 9.2 Dr. Doerke Linux - Wireless Networking 1 08-12-2005 01:40 PM
problems while installing pilot-link TheSpork Linux - Software 6 06-18-2004 06:55 PM
problems removing a symoblic link SerfurJ Linux - Software 3 12-12-2003 03:01 PM
are there problems with D-Link and Linux? degraffenried13 Linux - Networking 4 12-02-2003 11:39 PM
link problems zhangxd6 Programming 6 09-07-2003 03:53 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking

All times are GMT -5. The time now is 06:15 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration